Mimar Sinan Mahallesi Gediz Caddesi No: 17’de oturuyorum. Bizim evin yanında park var. Belediye bir yıldır çöpçü göndermiyor ama ben belediyenin yokluğunu belli etmiyorum. Her sabah parkı süpürüyorum çünkü oturduğum yerin çevresinin de temiz olmasını istiyorum. Geçtiğimiz günlerde Çanakkale’ye gezmeye gittim. Amacımız Çanakkale Şehitliği’ni ziyaretti. Otobüs şoförü bir tane rehber istedi. Gelen rehber mikrofonu eline alarak, “Arkadaşlar hepiniz Çanakkale’mize hoşgeldiniz. Sizden ilk isteğim; gezdiğiniz ve gittiğiniz yerlerde yerlere sigara izmariti, çöp atmamanız. Atmadığınızdan emin olduğum için hepinize şimdiden teşekkür ederim” dedi.
Çanakkale Şehitliği’nin alanı 160 km. Gezdiğimiz yerlerde bir tane çöp göremedim. İmrendim. O gün orada 10 bin ziyaretçi vardı. Demek istediğim orada oluyor da Ödemiş’te neden olmasın. Eğitim okulda başlıyor. Burada da saygıdeğer öğretmenlerimize büyük görev düşüyor. İlkokuldaki çocuk mıknatıs gibidir. Her şeyi çabucak kapabilir. Sevgili çocuklarımıza temizlik konusuna önem vermelerini diler, şimdiden hepsine teşekkür ederim.
Sayın belediye başkanımızdan hergün belediyenin hoparlörleri aracılığıyla anons yapılmasını rica ediyorum. “Yerlere çöp atmayalım, çöpleri çöp kutusuna atalım” şeklinde anons yapılabilir. Bunu belediye başkanımızın takdirine bırakıyorum. Burada sayın muhtarlarımıza da görev düşüyor. Belediye Başkanımız Bekir Keskin’e bugüne kadar çevreye gösterdiği duyarlılıktan dolayı şahsım adına teşekkür ediyorum.
Editör: Haber Merkezi