Yerel Güç Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Dilek Acar Özdemir, Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek’in gazetemiz yazarı Said Keseli ve kendisi hakkında ortaya attığı iddialara cevap verdi. Özdemir, “Tayfur Çiçek kamuoyunu yanıltıyor” dedi.
Dilek Acar Özdemir Tire halkının, Tayfur Çiçek’in basit kavgalarıyla zamanını boşa harcayacak kadar değersiz olmadığını da dile getirdi.
Genel Yayın Yönetmeni Dilek Acar Özdemir yaptığı yazılı açıklamada: “Belediye başkanları görev sürelerinin üç yılını tamamladılar. Çok büyük umutlarla seçilen belediye başkanları bazılarını (özellikle iş ve makam beklentisinde olanları) memnun ederken halkı ne kadar mutlu ettiler bunu sorgulamak gerekir. Verilen hangi sözler yerine geldi, hangisi gelmedi? Kimi belediye başkanları projelere ağırlık verirken kimisi küçük şeylerle uğraşıp koltukta vakit harcadı. Bir dahaki dönemi nasıl olsa görmeyeceğim diyerek egosunu tatmin etti. Kişisel problemlerini belediyeye yansıtarak çalışanlarını ve belediye basın yayın organlarını bu doğrultuda kullandı. Kimisi yapılan küçük çalışmalarla, gündemi değiştirmek adına çıkarttığı tartışmalarla vatandaşı oyalamayı tercih etti. Kimisi de gerçek görevini unutup şirinlik olsun diye spora yöneldi.  Ama burada bir havza gazetesi olduğunu ve doğrulardan yana olmayı maddi ve manevi tehditlere rağmen ilke edinen bir ekibin olduğunu unutuyorlar. Yerel Güç Gazetesi daha öncede aktardığım gibi bir ilçenin değil havzanın gazetesidir. Her ilçede bu gazeteden ekmek yiyen kişiler ve gazeteyi takip eden okuyucular vardır. Gündemi bizimle meşgul etmek yerine sistemleri tartışmayı; gazetemizde bunlara yer vermeyi tercih ediyoruz. Ancak üzerimize atılmak istenen çamurlar karşısında sessiz kaldıkça bunu kabullenmiş gibi bir izlenim yaratılmasına da izin vermeyeceğiz” dedi.
TİRE HALKI, SİZİN BASİT KAVGALARINIZLA ZAMANINI BOŞA HARCAYACAK KADAR DEĞERSİZ DEĞİL SAYIN BAŞKAN!
Belediye Başkanı Tayfur Çiçek’in “alın size belge” başlıklı haber ve içeriği ile ilgili olarak yapılan açıklamaya Yerel Güç Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Dilek Acar Özdemir sessiz kalmadı.
Özdemir yaptığı açıklamasında, “Bir önceki açıklamamda İlker Toprak ismiyle köşe yazısı yazan Said Keseli’nin almış olduğu cezadan bahsederken mahkemenin hükmün açıklanmasını geri bıraktığını aktarmıştım. Bunu inkâr etmedim; ancak yeni kazanılmış bir dava gibi gösterilmesine bir anlam veremedim. Bu durumda ‘alın size belge’ diye yaptığınız açıklama kamuoyunu yanıltmaktan başka ne olabilir ki? Sizin bize açmış olduğunuz davaların ve kaybettiklerinizin sayısını buradan yazmamın bir anlamı yok. Tek birini hatırlatmam belki yeterli olabilir: Hani belediye meclisine girmek isteyip de dayak yiyen basın mensubu arkadaşımızın kazandığı dava var ya!…
Diğer bir konu, bize hâlâ tebliğ edilmeyen ve şu an elinizde olup kararı dahi yazılmadan basın mensuplarına gösterdiğiniz fakat yakından yayınlatmadığınız duruşma tutanağını biz yayınlıyoruz.
Söz konusu (henüz kesinleşmemiş ve temyiz hakkı bulunan)davada 2.000 (2 bin) liralık tazminata hükmedilmiş olup gerekçesi de bir köşe yazısının içerisinde bulunan birkaç kelimenin zikredilmesidir. Yoksa dava, yaptığımız yalan bir haberden dolayı değildir. Sizin Yerel Güç Gazetesi hakkında yalan haber yapıyor gibi suçlamalarda bulunmanız için bunu ispatlamanız gerekmektedir.
Tayfur Çiçek demiş ki“M. Said Keseli ve Yerelgüç Gazetesi’nin aldığı cezalar kesinlikle doğrudur. Belgeleri ile  birlikte bunları kamuoyu ile paylaşıyorum. Malum gazetenin böyle bir konuyu inkâretmesi bu işi bilmediklerinin bir göstergesidir. Burada bu tarz haberlerle gündem değiştirilerek  mağdur rolü oynanmak istenmektedir…“
İfade de belirtildiği gibi Yerel Güç herhangi bir ceza almış da değildir.Ancak biz hukuk ile ilgili olan kısımları hukukçulara bırakmayı tercih ediyoruz. Biz tabii ki hukuki konuları yeterince bilemeyebiliriz. Gazeteciliği bilip bilmememize gelince, etrafınızda reklamla ya da başka yöntemlerle bağladıklarınızdan farklı olduğumuzu da çok iyi biliyorsunuz. Mağdur rolü oynamaya gelince hakkınızda İçişleri Bakanlığı tarafından açılan soruşturma ile ilgili yaptığımız haber sonrası ve muhtar adayı olan yazarımız Said Keseli’nin adaylık sürecinin olumsuz etkilenmesi için bu tartışmaları başlatan siz oldunuz. Amacınızın gündemi değiştirip bu soruşturmanın üstünü örtmek ve muhtarlık seçimlerini etkilemek olduğunu açıklamanızla da kanıtladınız. Bunu yaparken başında olduğunuz kurumun imkânlarını, çalışanlarını kullandınız. Belediyenin imkanlarını (belediye bülteni, belediyenin sitesi) ve belediye personelini kişisel hesaplaşmalarınız için değil Tire halkının menfaati için kullanmanız gerekmiyor mu?
Tayfur Çiçek yaptığı açıklamada “…Kendileriyle ilgili bir kararı, üstelik araştırmalarına rağmen bulamadıklarını söyleyen bu şahısların TİRE HALKINA ne anlatmakta olduğunu varın siz düşünün. Bu kişiler neye konsantre olmuşlardır? Bunu Tire halkı bilmektedir…” demiştir.
Bu konu ile ilgili bizzat Tire Adliyesi’nde yaptığımız araştırmada Uyap sisteminde ne M. Said Keseli adına ne de benim aleyhime açılmış bir dava bulunamamıştır. Bunun sebebi de Başkan Çiçek’in davayı M. Said Keseli yerine yanlışlıkla başka bir isim olan İlker Toprak’a karşı açması ile diğer davalının da benim olmamamdır. Bu durumda Başkan’ın yaptığı suçlamanın sebebi de bizzat kendisidir.  Yani sorun bizde değil Tayfur Çiçek’tedir. Yapmış olduğu açıklama yetersiz ve yanlıştır.
Tire halkı da sizin dediğiniz gibi, kişisel kavgalarınız ya da bizim ne anlatmak istediğimizle değil; bir belediye başkanı olarak Tire’ye vaat ettiklerinizi yerine getirip getirmedikleri ile ilgilendiklerine inanıyoruz.
TİRE halkı, sizin basit kavgalarınızla zamanını boşa harcayacak kadar değersiz değiller sayın Başkan! Bunları içinizde yaşamanızı tavsiye ederim.
Bir tavsiyede daha bulunmak istiyorum. Bu açıklamaları yaparken iyi bir danışmana ihtiyacınız olduğu ortada; çünkü her yaptığınız açıklama sizi biraz daha zor duruma düşürüyor”
TİRE’DE EMANET GERİ GELDİ
YA TİRE’NİN HAKKI OLANLAR YAPILDI MI?
Özdemir açıklamalarında şu ifadeleri kullandı: “2009 seçimlerinde Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek’in seçim beyannamesinde yer alan vaatlerini sıralamak istiyoruz. 3 yıl geçti, bunlardan hangileri yapıldı ya da yapılmadı TİRE HALKI çok daha iyi değerlendirecektir. Seçim beyannamesinin değiştirmeden yayınlıyoruz.
1-Otopark sorunu kökünden çözecek çok katlı otopark, yer altı otopark çözümleri.
2-Şehir içi trafiği düzenleyecek sinyalizasyon çalışmaları.
3-Tire Salı Pazarı’nın eski otantik özelliklerine kavuşturulması ve canlandırılması.
4-Organize Sanayi’nin bir an evvel yeni gelecek yatırımlarla tamamlanmasına yardımcı olmak.
5-Gençlerimizi açacağımız ve destekleyeceğimiz meslek edindirme kurslarıyla iş sahibi yapmak.
6-Tirespor ve Tiregücü’nün Tireyi layıkıyla temsil edebilecekleri konuma süratle getirilmesi, sporcuların içerisinde kondisyon, konferans, yemekhane, yatakhane gibi tesislerinin bulunacağı kalıcı bir kamp tesisine kavuşturulması.
7- Tire’nin el sanatlarının ve değerlerinin sergileneceği Tire Etnografya Müzesi’nin oluşturulması.
8-Yeşil Tire Ormanı’nın da içinde yer alacağı, Arap Pınarı üstünde “Milli Park” oluşturulması.
9-Turizme destek amaçlı, dağ ve yayla turizminde hizmet edecek en az 100 yataklı otel projesi.
10- Yuvalı Deresi önüne kurulacak “Gölet Projesi”
11-Katı Atık Çöp Deponi Ayrıştırma Tesisi.
12-Kent Atık Su Arıtma Tesisi.
13-Modern Hayvan Pazarı.
14-Kent Konseyi (akil adamlar meclisi) Gençlik ve Halk Meclislerinin oluşturulması.
15-Kaliteli memba sularımızın işleneceği “Kaplan Suyu Projesi”
16-Okul çağındaki çocuklarımıza, sağlıklı beslenmelerine destek olmak amacıyla süt kooperatifimizle işbirliği yaparak “Ücretsiz Okul Süt Kampanyası”
17-Kadın Sığınma Evlerin tesisi.
18-Ücretsiz “Belediye Çamaşırhanesi”.
19-Fatih İlköğretim Okulu’nun batısında “Modern Semt Pazarı”.
20-İlçemize yeni fakülte ve yüksekokulların kazandırılarak “Küçük Menderes Üniversitesi’nin kurulması.
21-Kentimizde yaşayan memur ve dar gelirli vatandaşlarımıza nefes aldıracak bir müjde: Tire Belediyesi Yenişehir Projesi…
Sayın Başkan; birlikte yola çıktığınız Fikret Bük, Kamil Taşal istifa ettiler. Belediye meclisinizi dağıldı.2014’te hangi partiden aday olacaksınız… Tire’nin çok sorunu var. Çözmek için ne tür girişimlerde bulunuyorsunuz? Bu projelerin hangisi yerine getirildi? Pazar yerleri ile ilgili bir sorun var, basit görünse de aslında çok ciddi bu konu hakkında neler yaptınız? Sokaklar asfaltlanmayı bekliyor. Otopark sorunu gün geçtikçe artıyor. Yıkılan eski Perakendeci Hali’nin yerine yapılacak yeni projeniz…vs.
Sizin derdiniz bunlar olmalı. Biz değil. Üç yılda yaptıklarınız ortada. Geriye kaldı iki yılınız; bari onu iyi değerlendirin de TİRE HALKI hak ettiği değerlere kavuşsun...
Son bir şey daha sevgili Tireliler; sitelerdeki haberleri ve facebook’ta gruplarda beğendiklerinize dikkat edin maazallah yanlışlıkla ya da isteyerek beğeniverirsiniz sonra tepkileri üzerinize çeker işlerinizi gördüremezsiniz. Çünkü bu takipleri yapması için görevlendirilmiş ve maaşları da kurumdan ödenen kişiler varmış.”
 
Editör: Haber Merkezi