HABER: AYŞE AKYÜZ


Ödemiş Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından on bir okulun katılımıyla tarih bilgi yarışması düzenlendi. Düzenlenen yarışmada öğrenciler birbirinden zorlu yirmi soru karşısında birbirlerine karşı yarıştılar. Yarışmacı öğrenciler sorularla ter dökerken arkadaşları da yaptıkları tezahüratlarla arkadaşlarına yarışma boyunca destek oldular. Yaklaşık 1,5 saat süren yarışmanın sonunda 50 yıl ortaokullu ve Özel Dünya Ortaokullu finale kaldılar. Üç yedek sorunun sorulduğu İki okul arasında düzenlenen final yarışmasında ipi Özel Dünya Ortaokullu öğrencileri göğüslediler. Düzenlenen yarışmaya Ödemiş Jandarma Komutanı Muharrem Aydın, Ödemiş İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat İçel, Ödemiş Tapu Müdürü Ethem Yalçın, Ödemiş Nüfus Müdürü Ali Osman Pala katıldılar.

Ortaokul öğrencileri arasında düzenlenen yarışmada Özel Dünya Ortaokullu adına yarışan Ali Eren Uludağ, Umut Can Uludağ Şerif Ali Kaymak okullarına birincilik kupasını ve madalyalarını götürürken, finalde Özel Dünya Ortaokullu ile yarışan 50.Yıl Ortaokullu öğrencileri Mehmet Halaçoğlu, Fatih Durmaz, Yusuf Alptekin Çağlar ikincilik kupası ve madalyalarına okullarına taşırlarken, Birgivi Koleji adına yarışan Gizem Kırcan, Nazlı Urukan, Cem Yılmazoğlu öğrenciler üçüncülük kupasını ve madalyalarını okullarına kazandırdılar.

Ödemiş Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Cafer Cebeci yarışma bitiminde bir konuşma yaptı. Cebeci ; ‘’Tarih bizim en kıymetli hazinemizdir. Ecdadımızla gurur duyuyor ve onu minnetle anıyoruz. Bugün yaptığımız yarışma Çanakkale Zaferi’nin 100. yıl dönümünde şehitlerimizi bir kez daha hatırlama vesilesi oldu. Bakanlığımızın düzenlemiş olduğu Gençlerden Ecdada Mektup Yarışması ile birlikte yaptığımız farkındalık oluşturma çalışmalarını burada taçlandırdık. Katılan okullarımıza teşekkür ediyor, öğrencilerimize başarılar diliyorum. 17 Mart 2015 Salı günü saat 14.00’ da yapılacak olan Liseler arası Tarih Bilgi Yarışmasını izlemeye tüm Ödemişlileri davet ediyorum.”

Editör: Haber Merkezi