HABER:SÜLEYMAN GÜLEROĞLU
Ödemiş Tapu Kadastro ve Tapu Sicil Müdürü Ethem Yalçın, “İki asra yakın bir zamanda bu yana, vatandaşlarımızın güveninin teminatı olan Tapu Kadastro ve Tapu Sicil Müdürlüğü olarak Ödemiş’te 19 personelle hizmet veriyoruz. Her yıl ülke nüfusumuzun % 25’i tapu ve kadastro hizmetlerinden faydalanıyor.  Aynı zamanda birçok kamu kurum ve kuruluşu ile özel hukuk tüzel kişiliklerine de hizmet sunumu yapmaktayız.  Ülkemizde bu anlamda ilk Tapu Teşkilatı 21 Mayıs 1847 tarihinde Defterhane-i Amire Kalemi adıyla kurulmuş 1871 yılında Defter-i Hakan-i Emanetten Nezarete dönüştürülerek Defter-i Hakan-i Nazırlığı(Bakanlığı) adını almış ve arazi işlemleri ile ilgili işlerin devlet teşkilatı içerisinde Bakanlık düzeyinde yapılandırılmıştır.
Bugün ise Tapu ve Kadastro adıyla 170.Kuruluş yıldönümümüzü kutluyoruz.  170 yıllık tecrübesiyle mülkiyet ve buna ilişkin hakların tesisi ile görevli olan kurumumuz özellikle son dönemlerde teknolojik altyapısını güçlendirmesi ile sunduğu hizmet kalitesini artırmıştır.
Tüm bu çalışmalarla Türkiye genelinde tapu ve kadastro birimlerimizi, vatandaşlarımızın gönül rahatlığıyla geldiği, orada bulunmaktan mutlu olduğu, güler yüzlü hizmet aldığı, ayrılırken de memnuniyetle ayrıldığı birim haline getirmeye gayret ediyoruz.
Bugün kuruluşunun 170. yıldönümünü kutlayan tapu ve kadastro teşkilatımızın gelişimine ve büyümesine katkı sunan tüm çalışanlarımıza ve halkımıza teşekkür ediyorum.”

Editör: Haber Merkezi