HABER: DİLEK AYVALI
Tire Kent Müzesi Müdürü Edip Adanalı beraberindeki heyetle Tire Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven’i Makamında ziyaret etti. Nezaket ziyareti çerçevesinde geçen ziyarette Adanalı Kent Müzesinin faaliyetleri hakkında Kaymakam Tanrıseven’e bilgi verdi.
Kent Müzesi Müdürü Adanalı, her yıl onbinlerce turisti ağırladıklarını belirtti. Heyet üyeleri Kaymakam Tanrıseven’e desteklerinden dolayı teşekkürlerini ilettikleri buluşmada heyet üyelerinden Tarihi Beledi Dokuması ustası Ethem Tıpırdık’ın işlediği çalışmayı hediye ettiler.
 
Tanrıseven “Tire’nin kültür ve turizm potansiyeli yüksek”
Kaymakam Dr. Hasan Tanrıseven, binlerce yıllık tarihi koynunda barındıran Tire’nin daha fazla tanıtılması gerektiğini belirtti. Tire’nin tarım, hayvancılık ve sanayi merkezi olduğu kadar, ciddi bir turizm potansiyeli olduğunu kaydeden Kaymakam Tanrıseven şöyle konuştu:
“Kent Müzesi ekibini kutluyorum. Tire’nin tanıtımına hizmet ediyorsunuz. Tire, tarihi ve kültürüyle eşsiz bir kent. Elbirliği ile çalışarak Tire’ye daha çok turist çekmeliyiz.”
Sıcak ve samimi bir atmosferde geçen buluşmada Kaymakam Tanrıseven heyet üyelerine teşekkür ederek çalışmalarında başarılar diledi, Kurum olarak her tür destekle yanlarında olduklarını ifade etti.
Ziyarette Tire Kent Müzesi Müdürü Edip Adanalı’ya, Beledi Dokuması Ustası Ethem Tıpırdık, Tire Kent Müzesi Personeli Diler Küçükler ve Gül Kurga eşlik etti.

Editör: Haber Merkezi