HABER: YÜKSEL BALCI

Ödemiş’in Kaymakçı Mahallesinde DSİ’nin uzun süredir yaptığı toplulaştırma çalışmasında, bir kanalın unutulduğu ve bu yüzden üreticilerin perişan olduğu iddia ediliyor.
Beydağ Barajı nedeniyle alanda yapılan çalışmalar sonucu ,bazı yerlerde üreticiler su verilerek, üreticilerin sıkıntısı giderilirken, bazı yerlerde de ,üreticiler unutulan bir kanal yüzünde perişan olduklarını belirtiyorlar.
Kaymakçı Mahallesinin Göksera mevkiinde arazisi bulunan üreticiler dağlardan gelen yağmur suları il,halk arasında” karasuluk “olarak adlandırılan Bozdağ kar sularının erimesi sonucu, taban suyunun yükselmesi nedeni ile oluşan kaynak sularından dolayı  suların tahliye kanalı olmadığı için tarlalarının göl haline gelmesi üreticiyi son derece üzmektedir.
Kadınlı erkekli üreticiler son derece mağdur olduklarını yaklaşık 40-50 dekar alanı  kullanamadıklarını belirterek “tarlalarımız göl haline geldi. İçinde kurbağalar yüzüyor, ve hiçbir ürün ekemiyoruz. DSİ. 2. Bölge Müdürü sayın Hayati Çelenk’in sorunumuza sahip çıkmasını bekliyoruz.” Derken bazı üreticiler de suların tarlalara zarar vermemesi için 400 metre uzunluğunda kendi imkanları ile bir kanal açtıklarını ancak bu kanal çözüm bulamadılar.  

Üreticilerde Hüseyin Özkan : “Devletimizin yapmış olduğu toplulaştırma sonucu, gelen mühendisler bazı projelerde eksiklikler yaptığını tahmin ediyoruz. Göksera mevkiinde geçen su ile beraber buraya tahliye kanalı verilmemiş. Belki bu unutulmuş bir olaydır. Ama biz çok mağduruz. Kanalın tekrar açılması için uzun zamandır mücadele veriyoruz, bu güne kadar bir çok yerlere dilekçe verdik ama bir sonuç alamadık.  Bu derdimize çare istiyoruz. Arazilerimiz sular içerisinde, yanımızdaki komşularımızla bu göllenen su nedeni ile sorun yaşıyoruz. Bu durumu görsünler derdimize çare bulsunlar. Biz kendi imkanlarımızla 400 metre su arkı açmaya çalıştık ancak başarılı olmadık.”
“Bulunduğumuz alanda tarlaların dönüm icar bedeli 1.000,00.-TL ile 1.200,00.-TL arasındadır. 4 dönüm arazim ekilemez durumdadır. Bunun faturasını kim ödeyecek.”

“Kaymakçı ’da yılda 2 ürün alınmasına rağmen,ben ve diğer arazi sahipleri tarlalarımızdan göllenen su yüzünden hiçbir ürün alamamaktayız. “

“Buraya bir kanal yapıldığı takdirde, bütün tarla sahipleri bu sıkıntıdan kurtulmuş olacaktır.”

“DSİ. 2. Bölge Müdürümüz Sayın Hayati Çelenk’in buraya kadar gelip arazilerimiz görmesini ve buna çözüm getirmesini bekliyoruz.”

Alime Görgülü adındaki üretici kadın ise “ Tarlalarımız sular altında, sayın yetkililerden çözüm bekliyoruz.”

Naci Görgülü : “Göksera mevkiinde bulunan tarlalarımız için otlar var. Ancak sular yüzünden toplayamıyoruz. Mağduruz. DSİ: nin bir an önce bizi bu mağduriyetten kurtarmasını bekliyoruz.” 

Editör: Haber Merkezi