Sygenta firması tarafından, Ödemiş’e bağlı Gerçekli Mahallesinde, düzenlenen tarla günleri gerçekleştirildi. Patates üreticisi için, iki yeni ürün tanıtımında bulunan firma yetkilileri, tarlada çıkan yabani otlara karşı geliştirmiş oldukları ürün ile yabani ot soruna çözüm oluyor.

Gerçekli köyünde yapılan tarla gününde çiftçilere Sygenta firması tarafından üretilen Defi maxx ürünün tanıtımı yapılarak ürün hakkında çiftçiler bilgilendirildi. Tarla toplantısında Sygenta Firması yetkilileri Sygenta Firması Batı Bölge Satış Müdürü Hüseyin Gül, Biyolojik Deneme Sorumlusu Vahit Yıldız, ürün pazarlama Uzmanı Tanıl Baybora, Satış temsilcisi Daniş Özdönmez, Saha İş Geliştirme Uzmanı cem Yalçın, Pazarlama iletişim Uzmanı Ferda balaban tarafından çiftçilere ürünle ilgili bilgiler sunuldu.

Üreticilerle birlikte Gerçekli Mahallesinde farklı ürünlerin farklı dekarlarda kullanıldığı ve sonucunun görüldüğü alanlarda incelemelerde bulunularak aradaki fark üreticilere anlatıldı. Sygenta Firması Batı Bölge Satış Müdürü Hüseyin Gül ürünün 2015 yılından itibaren bayi raflarındaki yerini alacağını belirterek, patateste görülen Mildiyo hastalığı için Revuspro adlı ürün tanıtımı da önümüzdeki günlerde firma tarafından yapılacak.

Sygenta Firması Batı Bölge Satış Müdürü Hüseyin Gül “Biz Firma olarak alışkanlıkları değiştirmek istiyoruz. Alışkanlıkları değiştirmek adına size getirdiğimiz yeniliğin farkını daha etkin göstermek amacıyla buradayız. Defi maxx dekar başına 500 mililitre olarak kullanılıyor. Ürünümüzü henüz satışa çıkarmadık. Dekar başına 500 mililitre uygulanan ürünümüz ücreti gayet uygun fiyatla olacak. Çiftçilerimize getirisi götürüsünden daha fazla olacak. Ürünümüzle çiftçilerimiz iki fayda sağlanacak arkadan ekiline üründe fayda ve daha uzun süre ot kontrolü sağlamış olacaklar. Rekabeti patates lehine koruyup geliştirdiğimiz için kaliteyi geliştirmiş olacağız. Hem verimde hem kalitede üretici olumlu sonuçlar almış olacak.”

Sygenta Firması Biyolojik Deneme Sorumlusu Vahit Yıldız “Bu ürün sadece Türkiye’de uygulanan bir ürün değildir. Yurt dışında 80 85 arası deneme yapıldı.46 farklı ot türü tespit edildi.40otu etkisiz hale getirdi sadece 6 otta etkisiz oldu. Verime olumsuz etkisi yok. Yabancı otların ürünlerin besinine ortak olmasından dolayı yaptığı zararı atlamış yerde büyük sıkıntı yaşıyoruz. Ot ilacı atılmış alanda üründe bir verime olumsuz bir etkisi yoktur. Yabancı otlar sizin ürününüzün verimli büyümesine engel oluyor.  Ürünümüz Çimde de %99 etki sağlıyor. Yağmur yağsa bile ürünün etkisinde bir azalma olmuyor. İlacın toprakta nem varken toprağa sürgü uygulandıktan sonra uygulanması gerekiyor. Yolüstü köyünde bunu denedik, ilaç yağmurun etkisi ile yıkanıp gitmedi. Otlu tarla ile otsuz tarla arasında yetişen üründe verim farkı inanılmaz derecede oluyor. Tarlada ürünün daha verimli olması için yabancı otların tarladan mutlaka yok edilmesi gerekiyor.”

Farkı parseller de farklı ürünleri denediklerini ve kendi ürünleri Defi Maxx’ın darıcan, Kanyaş, Sirken, papatya Kırmızı Köklü Horozibiği, semizotu, Şeytan elması, ısırgan, Darıcan, Domuz pıtrağı, Kuş otu gibi otlarda etkili olduğunu belirten Yıldız “farklı parsellerde rakip firmaların ürünlerini denedik. Yoğunluk diğerlerine göre daha az ama bizim ürünümüz daha uzun süre etkili diyoruz. Diğer ürün ile kendi ürünümüzü farklı parsellerde uyguladık. Fotoğrafladığınız takdirde iki ürün arasındaki farkı da görmüş olacaksınız. İlacın sahip olduğu çift etkili madde dolayısıyla hem geniş yapraklı hem de  dar yapraklı yabancı otlarda etkili oluyor. Bunun için çiftçimizin çift ürün kullanmak yerine bu sorunu tek bir ürünle çözmüş olacak. Ürünle birlikte çiftçilerimizi ekstra çapa masrafından da kurtarmış oluyoruz.”

 

HABER: AYŞE AKYÜZ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Editör: Haber Merkezi