HABER: NAZİF HARUPÇU

İzmir İli Damızlık Birliğine üye süt üreticilerinin destekleme primleri Tarım Bakanlığı tarafından Çarşamba günü akşam saat 22.00’de hesaplarına paraları yattı.

Ak Parti 2. Bölge İzmir Milletvekili Nesrin Ulema ve İzmir 2. Bölge Milletvekili adayı Sedat Şenbaş geçtiğimiz salı günü Balabanlı yolu üzerinde bulunan İzmir Damızlık Birliğine ait düve üretim çiftliğine ziyaret gerçekleştirdi.

Bu ziyarette Birlik 2. Başkanı Ahmet Kocaağa ve yönetim kurulu üyesi Düve çiftlikleri sorumlusu Ahmet Canbazoğlu hazır bulundu.

Birlik 2. Başkanı Ahmet Kocaağa, Süt üreticilerinin bayram sonrası okulların açılması nedeniyle, paraya ihtiyacı olduğunu ve Nisan, Mayıs aylarına ait süt destekleme primlerinin ödenmesi halinde üreticilerin sıkıntıdan kurtulacağını dile getirdi.

Vekil Ulema ve Sedat Şenbaş durumu Binali Yıldırım’a aktardılar ve telefonla görüşme yaptılar. Binali beyle yapılan görüşme sonrası, zaten konunun takipçisi olduğunu ve primlerin ödenmesi konusunda girişimde bulunulacağını ifade etti ve daha sonra buradan ayrıldılar.

Vekil Ulema,  daha sonra Tarım Bakanlığı müsteşarı ile görüşme yaptı.

Çarşamba günü bunun netleşeceğini ifade etti ve süt üreticilerinin destekleme primleri Çarşamba akşamı saat 22.00’de banka hesaplarına yattı.

Bunun üzerine İzmir Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği 2. Başkanı Ahmet Kocaağa bu müjdeli haber üzerine Balabanlı tesislerinde, Birlik yönetim kurulu üyesi Ahmet Canbazoğlu ile birlikte basın toplantısı düzenledi.

5 ilçeye 15 milyon lira

Ahmet Kocaağa şunları söyledi, “Salı günü Sayın Milletvekilimiz Nesrin Ulema ve milletvekili adayı Sedat Şenbaş tesislerimizi ziyaret ederek sıkıntımızın olup olmadığını sordu. Bizde süt primlerinin ödenmesi konusunda talebimizi ilettik. Bu talebimizi Sayın Binali Yıldırım beye aktardı. Salı günkü görüşmemizin ardından 11 bin 800 üyesi bulunan birlik üyesi üreticilerimizin hesabına 15 milyon lira süt primi destekleme paraları çarşamba günü akşam saat 22.00’de yatırıldı.

İzmir ilinin 23 ilçesi arasında 3800 üyemiz yaklaşık 4,5 milyon lira, Kiraz ilçesindeki birlik üyelerimiz 2 milyon 270 bin lira, Tire ilçemiz 2 milyon 720 bin lira, Bayındır ilçemiz 2 milyon 240 bin lira ve Beydağ ilçemiz ise 353 bin lira olmak üzere toplamda 15 milyon lira para hesaplarına yattı.

Vekillerimizin ve idarecilerimizin iyi niyet ve gayretleri ile görüşmemiz kısa sürede tamamlanarak üreticilerimiz hak edişlerini almış oldular. Süt primlerinin ödeme tarihi daha belli değil iken bunun kısa sürede çözülmesi nedeniyle, üreticilerimizin cebine para girmiştir.

Bu çalışmada emeği geçen Başta Binali Yıldırım beye, nesrin Ulema vekilimize ve Vekil adayı Sedat Şenbaş’a, Birliğimiz ve üreticilerimiz adına teşekkür ediyoruz.

Bir başka talebimiz daha var. Bu da hayvan yemleri yani kaba yemle ilgili, yem desteklemeleri yılda bir kez verilmekte. Ancak bizim bölgede kaba yem ekimi yılda iki kez yapılmakta. Kaba yem desteklemelerinde bölgesel bir destekleme çıkarılmasını istiyoruz. Çünkü hayvancılık bölgemizde çok yaygın olduğu için Ekimler 2 kez yapılmakta. Bu ekimlere 2. destekleme de verilmesini bekliyoruz. Bu konudaki çalışmamızın da sonuç bulacağını umuyoruz” dedi.

Başkan Kocaağa basın toplantısı düzenlerken, Ak Parti İzmir Milletvekili Nesrin Ulema telefonla aradı ve sorunun çözüldüğü bilgisini verdi. Başkan Kocaağa da Binali Bey’e Nesrin hanıma ve Sedat Şenbaş’a teşekkür ettiğini ifade etti. 

Editör: Haber Merkezi