Geleneksel hale gelen ve İzmir Tire’de üçüncüsü düzenlenen 3. Tire Süt sempozyumunun sonuç bildirgesi yayınlandı. Sidas Tanıtım ve Ege Üniversitesi işbirliği ile organize edilen Sempozyum sonuç bildirgesine Ege Üniversitesi Tire Kutsan Meslek Yüksek Okulu Müdürü Harun Uysal, İzmir Veteriner Hekimler Odası Başkanı Gökhan Özdemir, İzmir Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Ferdan Çiftçi, İzmir Gıda Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı  Reha Keskinoğlu ve  Tire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük imza atarak kamuoyuna sunuldu.
11 Haziran’da tarihinde Tire Organize Sanayi Bölgesi İşletmeleri konferans salonunda düzenlenen ve “Süt Ürünleri Ve Teknolojilerinde İnovasyon” konusunun işlendiği “3. Tire Süt Sempozyumu” yoğun bir katılım ile gerçekleşti. Sempozyum Türkiye’nin “Sütteki Başkenti” olan İzmir’in, Küçük Menderes havzasında yer alan Tire ilçesinde yapıldı.
İyi bir organizasyonla gerçekleştirilen sempozyum, iki oturum, bir panel şeklinde yapıldı. Sempozyumda süt sektöründeki inovasyon ile ilgili her konu, alanlarında uzman kişiler tarafından masaya yatırıldı.
Sempozyumun üçüncü oturumu olan panelde, “Küreselleşme stratejileri içerisinde süt sektörü ne yapacak?“ konusu, uzman kişilerce masaya yatırıldı.
“İnovasyon Önemli”
Süt sektörünün inovatif yaklaşımlarının ve mevcut durumunun fotoğrafını çeken ve geleceğine ışık tutan “3. Tire Süt Sempozyumu” sonuçlarına göre, son yıllarda Türkiye süt sektöründe kayda değer gelişmeler yaşanıyor.
Editör: Haber Merkezi