Ödemiş Belediye Başkanı A.Mahmut Badem, Küçük Menderes Bölgesi’nin en önemli üretim ve geçim kaynağı olan sütün, İzmir genelindeki üretici ve tüketici ile buluşma noktası olacak Süt Bayramı organizasyonuna davet ediyor.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İzmir İl Müdürlüğü’nün desteği ile Üretici Gazetesi ve Tarım Artı Organizasyon tarafından düzenlenen Süt Bayramı 8-9-10 Mayıs tarihlerinde Ödemiş’te yapılacak.

İlçe ekonomisinin büyük bir kısmının hayvancılık sektörünün oluşturduğunu belirten Başkan Badem; “ Tarım sektörü, büyüklüğü, milli gelire ve istihdama katkısı yönüyle Türkiye için çok önemli bir sektördür. Sektör aynı zamanda dış ticarette yüksek katma değer yaratması yönüyle de ülkemiz için önemlidir. Devletimiz tarım ve hayvancılığı desteklemekte, sektörün gelişimine önemli katkılarda bulunmaktadır. Türkiye, son yıllarda verilen desteklerle dünyanın sayılı süt üreticisi ülkelerinden birisi olmuştur. İzmir’in ülkemizde süt üretimin merkezi ve lideri konumunda olmasının büyük bir etkisi de Küçükmenderes Havzası’ndaki süt üretimidir. Türkiye’de üretilen sütün %2,5’i Ödemiş ilçesi tek başına karşılamaktadır. Üreticilerimize destek olmak,  sütün önemini çocuklarımıza anlatmak ve bu sektörde emeği geçenleri buluşturmak istedik. Eğitim ve bilgilendirme toplantıları ile eğlenceli yarışmaların yer aldığı organizasyonumuza herkesi davet ediyoruz. Gelin Süt Bayramını hep birlikte şenlik havasında yaşayalım” dedi. 

 8-9-10 Mayıs tarihlerinde yapılacak Süt Bayramı, Ödemiş Fuar Alanında organize ediliyor.

Editör: Haber Merkezi