HABER: NAZİF HARUPÇU


Günlük 1000 ton süt üretimi ile Küçük Menderes Bölgesi’nin en önemli üretim ve geçim kaynağı merkezi olan Ödemiş’te önümüzdeki aylarda süt bayramı yapılacak.

İzmir genelinde üretici ve tüketici ile buluşturmak amacıyla, Gıda Tarım ve Hayvancılık İzmir İl Müdürlüğü’nün desteği ile bu yıl ilk kez Süt Bayramı organize ediliyor.

Türkiye’deki süt üretiminin yüzde 10’u İzmir’den, bu payın yüzde 73’ü ise Küçük menderes Havzasından gerçekleşmekte.  Bu yıl ki süt bayramının organizasyonunu ise Ödemiş yapacak.  

8-9-10 Mayıs 2015 tarihlerinde yapılacak olan Süt Bayramı’nın hazırlık toplantısı 20 Ocak 2015 tarihinde Ödemiş’te gerçekleşti. Toplantıya, İl Tarım Müdürü Ahmet Güldal, Ödemiş, Beydağ, Selçuk Kaymakamları, Ödemiş, Selçuk, Torbalı Belediye Başkanları, Bayındır Başkan Yardımcısı, Ödemiş Ticaret Borsası Başkanı A. Latif Aka, İlçe Tarım Müdürü ve ilgili kurumların yetkilileri katıldı.

Başkan Badem, “Bu seneki ev sahibi ödemiş olacak”

Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem yaptığı konuşmada “Küçük menderes havzasındaki yedi ilçeyi içine alan ve hayvancılığın İzmir içindeki en üst seviyede yapıldığı bölgemizde ürettiğimizi en iyi şekilde tanıtmak ve satmak amacıyla yapılan etkinliğe ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Küçük menderes Havzası olarak bizler; Ödemiş, Selçuk, Torbalı, Tire, Bayındır, Kiraz, Beydağ olarak bir bütünüz. Bu havzadaki değerleri öne çıkarmak için birlikte hareket edeceğiz. Bu yıl Ödemiş’te yapılacak olan bu etkinlik, önümüzdeki yıllarda farklı ilçelerimizde gerçekleştirilecek ve böylece havzamızın değerleri en iyi şekilde ortaya çıkacaktır. Bizlere eşlik eden yol arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

Güldal, “Süt bayramı şenlik içerisinde olacak”

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Güldal ise; “Bu güne kadar süt ile ilgili birçok organizasyon yaptık. Bu organizasyonun şenlik havasında, hem eğitici hem de eğlenceli olması konusunda çalışmalar yapıyoruz. Amacımız sütün merkezinde, il ve ülke bazında kamuoyu oluşturarak, süt üretimini ve tüketimini arttırmak.” 

Editör: Haber Merkezi