HABER: AYŞE AKYÜZ


Törene Ödemiş Kaymakamı Celil Ateşoğlu, İzmir Gıda, Tarım, ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Göldağ, İzmir İl Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Özer Türer, Torbalı İŞKUR Müdürü Mustafa Şimşek İzmir de 445 üreticimiz sertifikadan yararlandı. Ödemiş Tapu müdürü Ethem Yalçın, Nüfus Müdürü Ali Osman Pala, Vergi Dairesi Müdürü Hamza Cihaner, Halk Eğitim Müdürü Yunus Ergin, Milli Eğitim Müdürü Murat İçel ve kursiyerle ve çok sayıda yetkili katıldı. Düzenlenen sertifika töreninde kısa birer konuşma yapan Ödemiş Kaymakamı Celil Ateşoğlu, İzmir Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Göldağ, İzmir İl Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Özer Türer, Torbalı İŞKUR Müdürü Mustafa Şimşek, kursiyer Kadir Dadal şöyle konuştular:

“Ödemişte yeterli küçükbaş hayvan yetiştirecek meraya sahip değiliz”

Kursta yenilikler öğrendiğini belirten Dadal ancak küçükbaş hayvan yetiştirmek için yeterli meranın Ödemiş’te mevcut olmadığını belirtti. Kadir Dadal “Bu kursla birlikte yenilikler öğrendik. Tabi yetiştiricilikle ilgili bazı sıkıntılarımız var. Özellikle aşı zamanıyla ilgili, aşı zamanında dişi koyunlar gebe kalıyorlar peki bu noktada biz aşı çalışmasını nasıl yaptıracağız. Ödemişte yeterli küçükbaş hayvan yetiştirecek meraya sahip değiliz.”

“İhtiyaç olan alanda proje geldiğinde ihtiyacı karşılamak için kurs açıyoruz”

İŞKUR tarafından yapılan kursların devam edeceğini belirten, Torbalı İŞKUR Müdürü Mustafa Şimşek “ İŞKUR’da düzenlemiş olduğumuz kurslarımız artarak devam edecektir. Yüzlerce arkadaşımıza düzenlemiş olduğumuz kurslarımızla meslek sahibi ve sertifika sahibi yaptık. Yüzlerce girişimciyle Türkiye’nin istihdamını artırdık. Pıaac projesini başarıyla gerçekleştirdik. Dünya çapında bu proje çerçevesinde birinci çıkardık. Ülkemize istihdam sağlayacak projeleri biz yapabiliriz. İhtiyaç olan alanda proje geldiğinde ihtiyacı karşılamak için kurs açıyoruz.”

Özer “İzmir de 445 üreticimiz sertifikadan yararlandı”

İzmir İl Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Özer Türer “Bu kadar üreticinin sertifika alması bizim için, çok olumlu bir gelişmedir. Bizim bölgemizde henüz 500 baş hayvan yok.200 hayvanla yola çıkılıyor. İzmir de 445 üreticimiz sertifikadan yararlandı. Bu İzmir’in başarısıdır.4 yıllık dönemde keçi ve koyun sütünde 10 bin ton artış oldu. Hayvan sayımızda %30 bir artış var. Küçük Menderes Havzasında artış var.”

“Gece gündüz demden her türlü sorununuz için bizi arayabilirsiniz”

Üreticinin her zaman her an yanında olduklarını belirten Ahmet Göldağ “ Bu eğitimler çok basit çok küçük detaylar, ama hayvan yetiştiriciliğinde önemli ayrıntıları üreticilere sunuyor. Henüz 500 baş hayvan için başvuruda bulunan yok. Gece gündüz demden her türlü sorununuz için bizi arayabilirsiniz.”

“Ödemiş gibi güzel bir ilçede kaymakam olarak görev almaktan çok mutluyum.”

Ödemiş havzasının yetiştirdiği ürünlerle üç aydan beri kendisini şaşırtmaya devam ettiğini belirten Ödemiş Kaymakamı Celil Ateşoğlu “ Ödemiş ilçesi beni şaşırtmaya devam ediyor. Ödemiş’in zenginliklerini görmek beni şaşırttı aynı zamanda da mutlu etti. Ödemiş’in ciddi derecede küçükbaş hayvan kapasitesi var. Buda çok güzel Ödemiş gibi güzel bir ilçede kaymakam olarak görev almaktan çok mutluyum.

Düzenlenen sertifika törenine konuşmaların ardından geçildi. Kursa katılanlara sertifikaları takdim edildi. Sertifikaların verilmesinin ardından tören sonu erdi.

Editör: Haber Merkezi