HABER: DİLEK AYVALI
Torbalı’da yayımlanan bir gazete ve internet haber sitesinde “ATATÜRK MAHALLESİNDE SURİYELİ VAHŞETİ 2 YAŞINDA KIZA 15 KİŞİ TECAVÜZ ETTİ” başlığı altında ve devamında “Korkunç olayla ilgili 8 kişi tutuklanıp cezaevine gönderilirken olaya karışan 4 kişi daha her yerde aranıyor” denilerek, kamuoyunda farklı ve yanlış bir algı oluşturulmak istendiği anlaşıldığından Torbalı Kaymakamlığı basın açıklaması yaptı.
Basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi, “24.01.2018 günü Torbalı Devlet Hastanesine ölü olarak getirilen Suriye uyruklu 2016 doğumlu Süha Aluş isimli bebeğin ölümü şüpheli görüldüğünden Cumhuriyet Başsavcılığı talimatı ile Adli Tıp Kurumuna inceleme için sevk edilmiştir. Adli Tıp Kurumunda yapılan inceleme sonucunda adı geçen bebekte herhangi bir darp ve cebir izi ile tecavüz ve cinsel istismar söz konusu olmadığı tespit edilerek anlaşılmıştır.
Olayla ilgili tutuklanan, göz altına alınan ve aranan bir şahıs bulunmamakta olup soruşturma Torbalı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülmektedir.

Söz konusu haber asılsız ve gerçeği yansıtmamaktadır.

Bu ve benzeri asılsız haberlere ve olası provokasyonlara itibar edilmemesi, asılsız haberi yazan ve yayımlayan sorumlular hakkında gerekli yasal işlemlerin yapılmasının sağlanacağının bilinmesi kamuoyuna saygı ile duyurulur.”

Editör: Haber Merkezi