HABER:SÜLEYMAN GÜLEROĞLU
Ödemiş Sulama Birliği Başkanı Özay Kaptan Yaptığı açıklamada şu İfadeleri kullandı.

Ödemiş Sulama Birliği olarak, Çiftçilerimize daha iyi hizmet verebilmek için sürekli çalışıyoruz. Bunun için haftanın belli günlerinde bilgi vermek,  beyan almak, üye kaydı yapmak için sulama sahasında kalan köylerimize gidiyoruz. Bugün de Çaylı, Alaşarlı, Kızılcaavlu Mahallelerinde olacağız.

Altyapı olarak bütün hazırlıklarımızı yapıyoruz. Can suyunu en iyi şekilde kullanmak için Beydağ barajında bulunan kullanılabilir 25 milyon m küp suyu en rasyonel şekilde kullanmalıyız. Can suyunun dekar başı maliyeti 20 TL’dir. Beyanname vermeyen üye olmayan çiftçilerimiz sulamadan faydalanamayacaktır. Kaçak sulama yapan, eksik beyanname veren gereğinden fazla sulama yapan ve suyu israf eden çiftçilerimiz en ağır şekilde cezalandırılacaktır. Sulama zamanını uzatmak bizim elimizde, çiftçilerimiz sağduyulu hareket etmelidir. Projenin devam ediyor olmasından dolayı, sayaçlı sisteme geçemedik. Geçinceye kadar da bir birlik olarak çiftçilerimizle birlikte suyu iktisatlı kullanmalıyız. Fazla su fazla ürün değildir. Altından değerli suyumuza sahip çıkalım. Bütün çiftçilerimize bol bereketli kazançlar dilerim”

Ödemiş Sulama Birliği olarak Yarın Kurucuova, Ertuğrul, Türkönü, Çarşamba günü Emirli, Mescitli, Bademli, Perşembe günü Beydağ, Cuma günü Kaymakçı, 28 Mayıs Pazartesi günü Çaylı, Alaşarlı, Kızılcaavlu, Salı günü Balabanlı, Kazanlı, Çarşamba günü ise Beydağ’da olacağız” dedi.

Editör: Haber Merkezi