Selçuk Belediye Meclisi Şubat ayı ikinci birleşimi yapıldı. İlgili Komisyonlara gönderilen maddelerin karara bağlandığı Şubat ayı meclis toplantılarının ikinci birleşiminde Selçuk’a doğalgaz gelmesi yolunda önemli bir adım atıldı.

Doğalgaz regülatör yerlerine büyükşehir onayı bekleniyor

Gündem maddeleri ve önergelerin okunduğu Şubat ayı Meclis Toplantılarının ikinci birleşiminde Selçuk kamuoyunu yakından ilgilendiren konular arasında yer alan Selçuk’a doğal gaz gelmesi ile ilgili önemli bir karar alındı. Selçuk ilçesi doğal gaz regülatör yerleri imar planına ilişkin 4 adet regülatör yerinin hazırlanmasına ilişkin 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği onaylanmak üzere İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne gönderilmesine oy birliğiyle karar verildi.

Selçuk Belediyesi ve Ziraat Odası arasında işbirliği protokolü

Selçuk Belediye Meclisi tarafından Şubat ayı içerisinde alınan önemli kararlardan biri de Selçuk Belediyesi ile Selçuk Ziraat Odası arasında yapılacak olan işbirliği protokolü oldu.  Alınan karar göre; İsabey Mahallesi tarımsal sanayi alanındaki arsanın makine parkı ve kantar yeri olarak kullanılmak üzere Selçuk Ziraat Odası Başkanlığına ilgili yasa gereği 10 yıl süreyle ve ücretsiz olarak tahsis edilmesine ve tahsis işleminin gerçekleşmesi için belediye başkanına yetki verilmesine oy birliğiyle karar verildi.  Alınan karar sonrasında konuşan Başkan Bakıcı; bu kararı tahsisten ziyade ortak bir projeye bağlanmasının uygun olacağını kaydetti.

Kapalı otoparklar yapılacak

İlgili gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından dilek ve temenniler kısmında söz alan meclis üyeleri Selçuk gündemine ilişkin açıklamalar yaptı. Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı meclis üyelerinden gelen sorular üzerine Selçuk’ta pazar yerinin olduğu nokta, şu an hükmet konağının olduğu nokta ve eski hal binasının olduğu nokta olmak üzere üç yerde yer altı otoparkı yapılacağının müjdesini verdi. Başkan Bakıcı ayrıca, yeni bir mezarlık alanı için de alan belirleme çalışmasının yapıldığını da belirtti.

 

 

Editör: Haber Merkezi