HABER:YÜKSEL BALCI/GÜLÇİN ÖNEM

  Bölgede zaman zaman içme suyu ve sulama suyunda çekilen sıkıntıya, Rahmanlar İçme Suyu Barajı cevap verecek. 2013 kasım ayında DSİ 2. Bölge müdürlüğü tarafından çalışmalara başlanan barajın, şuanda %65’i tamamlandığı açıklandı. 25 milyon metreküp rezerve hacmi bulunan Rahmanlar İçme Suyu Barajı 3,5 milyon metreküp gövde hacmine sahiptir. Kaya dolgu olarak yapılan barajın ön yüzü beton katkılı olacak. Barajın gövde dolgusunun %65’inin tamamlandığı belirtildi.

  Şuanda, gövde dolgu ve dolu savak çalışmaları devam etmektedir. Bölgeye yılda 9.36 milyon metreküp içme suyu verilerek İZSU’nun su verdiği her yere barajdan su verileceğini açıklayan yetkililer, yılda 6 milyon metreküp tarımsal sulamaya da su verilerek modern sulamanın yapılacağını açıklıyorlar. Kayalıoğlu inşaatın yapımını üstlendiği Rahmanlar İçme Suyu Barajının 70 hektar göl alanı bulunduğu belirtildi.

  120 personel ve 5 teknik elemanın görev yaptığı Rahmanlar Sulama Barajı, hızlı bir tempo içerisinde çalışmalarını sürdürmektedir.

  Barajın tamamlanmasıyla, Ödemiş başta olmak üzere İZSU’nun su verdiği her alanda yaşayan  insanlar rahata kavuşacak. Bu arada, tarımsal sulamaya da katkı sağlayarak, modern sulamayla bölge üreticisinin daha çok ürün almaları sağlanacaktır.
 

Editör: Haber Merkezi