Dr. Amato, "İşletmelerin zaaf ve hassasiyetlerini kullanarak para koparmaya çalışan sözde gazeteciler, devletimizin müfettiş, memur gibi makamlarına da zarar veriyor” dedi.

İzmir'de faaliyet gösteren izlenenhaber.com isimli internet sitesinin yetkilisi eski Konak Belediyesi CHP'li Meclis Üyesi A.D.  tarafından tehdit edildiklerini öne süren Dr. Selim Amato, konuyla ilgili İzmir Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurunda bulunduklarını söyledi. Konuyla ilgili İzmir Valiliği, Cumhuriyet Savcılığı ve siyasi partilerin gereken hassasiyeti gösterdiğini ifade eden Dr. Amato,  “İzmir’de bulunan hemen hemen bütün özel hastaneleri tehdit edip para koparmaya çalışan sözde gazeteciler, işletmelere ‘Bize reklam vermezseniz sizi belediyede veya sağlık müdürlüğünde korumayız’ gibi söylemlerde bulunuyorlar. Devletin kurumları içerisinde bulunan mensupları aracılığıyla ya işi yaptırmıyorlar ya da engelliyorlar. Benzin istasyonları, oteller, sağlık kuruluşları bu ücretleri ödemek zorunda kalıyorlar. Biz bu çapulcuları savcılığa şikâyet edip bir mücadele başlattık" diye konuştu.

“İnternet Yasası Bir An Önce Çıkmalı”

Çeşitli yollarla haraç toplamaya çalışan bu kişilerin kendilerini temize çıkarmak adına yine tehdide başvurduklarını iddia eden Amato, “Bu kişiler internet gazetesini kullanarak, gazetecilik mesleğini kullanarak haraç alan şehir eşkıyalarına dönüşmüştür.  Bu tip işler yapan kişiler her geçen gün çoğalıyor. Bu işi yapanlar toplumumuzu, işletmelerimizi tehdit eder duruma geldi. Bunun çözümü ve çaresi tek tek şirketlerin bunlarla mücadele etmesi değildir. Devletimize vergi ödeyen, devletimizin temel direk taşı olan tüm bu müesseselerin devlet tarafından korunması lazım. İstihbaratın, emniyetin, savcılığın harekete geçmesi gerekiyor. İnternet yasasının bir an önce yürütmeye girmesi de bu zorbalığın önlenmesini sağlayabilir” dedi.

"Legal çalışan gazete ve reklam ajanslarıyla ortak işler yapıyoruz"

Haraç istenen, tehdit edilen işletmelerin mağduriyetlerinin ispatlanmasının oldukça zor olduğunu söyleyen Amato, “Özel şirketlerini zaaf ve hassasiyetlerini, bürokratların zaaf ve hassasiyetleriyle birleştirerek nemalanıyorlar. Zorla reklam almak, tehditle reklam almak suçtur. Biz gazetelere, reklam ajanslarına düşman değiliz. Aksine legal çalışan gazete ve reklam ajanslarıyla ortak işler yapıyoruz. Biz her zaman legal çalışırız” diye konuştu.

CHP Genel Merkezi Devrede

Dr. Amato, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi'nin yaşadıkları sorunla yakından ilgilendiğini belirten Dr. Amato, CHP'nin bu konuda kapsamlı bir çalışma yapacağına inandığını söyledi.

Editör: Haber Merkezi