HABER: DİLEK AYVALI

Tire Öğretmen Melahat Aksoy Sosyal Bilimler Lisesi, 2012-2013 Eğitim öğretim yılından bu yana, Türk Eğitim Vakfı’nın Türkiye genelinde yaptığı AFS YES Kültürlerarası Programı çerçevesinde yapılan sınava katılan 8 öğrencinin 8’i de başarılı olarak geleneği devam ettirdi.

Okul müdürü O Öğrencileri Ağırladı 

Okul Müdürü Kemal Akıl, bu ay içeresinde mülakat değerlendirmesi ve hemen ardından gerçekleşecek ülke seçimi toplantısına katılacak öğrencilere başarılar diledi. Öğrencileri odasında ağırlayan Kemal Akıl, öğrencilerle gerçekleştirdiği görüşmesinde motivasyon içerikli bir konuşma yaptı. Sınava katılmalarını sağlayan danışman öğretmenleri Veli İlker Enişte’ye de başarı dileklerinde bulundu. Geçtiğimiz yıl AFS Kültürlerarası Programa katılan Aleyna Tınaz ile birlikte öğretmen Veli İlker Enişte, öğrencilerimize değerlendirme toplantısı ve mülakatta yapılması gerekenler üzerine konferans düzenlendi.

“Öncelikli Hedefim Onların Ufuklarını Açmak" 

Veli İlker Enişte, “Bu programa ilk olarak 2012 yılında öğrencilerimizle birlikte çalışmaya başladık. Programda temel yetenek ve temel mantık becerileri ölçülerek birinci aşama gerçekleşti ardından İngilizce yeteneği ile mülakat işlemleri gerçekleşti. Mülakat aşamasından sonra İngilizce dokümantasyon işlemleri özenle hem aile hem de öğrenci ile tamamlanmaktadır. İngilizce öğretmenleri olarak; temel amacımız yurtdışında okumaya hedefleyen öğrencilerimize cesaret ve özgüven aşılamak, kendilerini geliştirmeyi korkusuzca kazandırmak olmuştur. Farklı kültürlerle etkileşimde bulunarak kendi kültürümüzü de tanıtacak bireyler yetiştirmekteyiz. Öğrencilerimiz yabancı dil bilgilerini etkili bir şekilde kullanarak eğitimlerine devam edecekler. Öncelikli hedefim onların ufuklarını açmak olmuştur. Öğrencilerimize yardımcı olabildiğim için çok mutluyum. Kendilerine yollarında ışıklar diliyorum. Bu yıl programa katılan 8 öğrenciyle birlikte sağladığım bu katkıdan dolayı oldukça gururluyum” dedi.

İşte Gurur Veren İsimler  

Sınavı kazanan öğrencilerin isimleri ise şöyle, Buse Eren (Kısa Program), Batuhan Ali Kıvrak (Kısa Program), TESLİME Çetin (Uzun Program), Derya Uçar (Kısa Program), Nesrin Avcı (Kısa Program), Cansu Günden (Kısa Program), Nejla Kırlı (Uzun Program), Eray Melek (Uzun Program)

Editör: Haber Merkezi