HABER:GAMZE ONAN
 Vatandaşların sorunlarını direkt yetkili makamlara ileterek sorunlara çözüm arayacakları ve her ayın ilk pazartesi günü düzenlenecek olan toplantının ilki bugün Ödemiş Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Toplantıya Ödemiş Kaymakamı Celil Ateşoğlu, Muhtarlar Derneği Başkanı Nihat Savuran, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

Toplantıya katılan vatandaşlardan Zübeyde Saygılı, Gönül Esin, Türkan Şen ve Munise Barut sorunlarını direkt olarak yetkililere ilettiler.

Birgi’deki sergiler, sokakta alkol içip vatandaşı rahatsız eden gençler, parke taşı döşeme çalışmaları, çöp konteynırları, çevre yolu gibi sorunların iletildiği toplantıda yetkililer vatandaşlara bilgi verdi.

Muhtarlar Derneği Başkanı Nihat Savuran ve Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Elvan Boz’un kendisine ileetiği sorulara cevap veren Ödemiş İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat İçel, “Bir okulumuzun kaloriferden dolayı çıkan is konusunda sorununu yönelten Muhtarlar Derneği Başkanımız Nihat Savuran’a burada da bir açıklama yapmak istiyorum. Biz hatanın tamamen müteahhit firmanın bir filtre koymamasından kaynaklı olduğunu tespit ettik. Bu konu ile ilgili üst makamlara da başvurularımızı yaptık. Doğalgazın gelmesi ile birlikte 2017 yılı içerisinde kaloriferi devreden çıkarıp doğalgaza uyumlu sistemlere dönüştürmeyi planlıyoruz. Bu konuda İl Milli Eğitim ile görüşerek hangi okullarımızda yapabileceğimizi planlayarak belirleyeceğiz."

Yahya Kemal Beyatlı İlkokulu neden kapatıldı?

İçel, “Cuma günü yapılan toplantıda Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Elvan Boz bana bu konu ile ilgili soru yöneltmişti. Bu konu ile ilgilendim fakat öğrenci sayısının söylendiği gibi 180 lerde değil de 85 civarında olduğunu öğrendim. Ayrıca 2-3 yıl üst üste birinci sınıfa kayıt yaptıran öğrenci sayısının 10 civarında olduğunu yeni bir şube açacak yeterlilikte bir sayı olmadığı için ve mahallede bulunan velilerin çocuklarını başka okullara kaydettirmesinden dolayı kesin kayıt sayısı çok az olduğu için okulun kapatıldığı belirtildi.”

Dile getirilen sıkıntılar ile ilgili bir açıklamada bulunan Ödemiş Belediyesi Başkan Yardımcısı Aziz Özgen, “Kaldırım ve beton parke taş ile ilgili birkaç sıkıntı dile getirildi. Yapılan doğalgaz çalışmaları sırasında belediyenin sorumlu olduğu yollarda zaman zaman beton parke taşı ile ilgili sıkıntılar yaşandı ancak sıkıntılar giderildi. 2017 yılında 99 mahalleyi kapsayan yaklaşık 20 milyon lira değerinde beton parke taş ve kaldırım ihale çalışmaları şu anda tamamlanmak üzere.” Özgen, aynı zamanda çöp konteynırları ve Ödemiş Belediyesi’ne ait bakım evi ve huzur evi ile ilgili konularda da cevap verdi.

Ödemiş Muhtarlar Derneği Başkanı Nihat Savuran, “Başbakanlığımızın İçişleri Bakanlığı talimatı neticesinde bundan sonra her ay o şehrin valisi veya kaymakamı, daire müdürleri ve muhtarların katılımıyla gerçekleşecek. Bu toplantının amacı vatandaşlara açık o şehrin, o mahallenin sorunları nedir bunları öğrenmektir. Bu vatandaşlarımız açısından çok iyi bir şey olacaktır. Bu toplantı ilk toplantı olduğu için vatandaşın henüz çoğunun duymadığı bilmediği bir şey. Bundan sonraki toplantılarımızda vatandaşlarımız toplantılarımıza daha yoğun bir katılım olacağını düşünüyoruz. Yetkililerde vatandaşların ilettiği sorunlara çözüm bulmak için çalışacaklardır. Ben böyle bir uygulamanın olmasından çok memnunum ve yıllardır da dile getiriyordum. Her ayın ilk pazartesi günü değişik mahallelerde gerçekleştirilecek toplantılarda iyi sonuçlar elde edileceğini düşünüyorum.”

Önümüzdeki ay toplantının Çaylı Mahallesi’nde gerçekleştirileceğini belirten Ödemiş Kaymakamı Celil Ateşoğlu, “Bundan sonra her ayın ilk pazartesi günü vatandaşlarımızla bu toplantıları yapmaya devam edeceğiz. Önümüzdeki ay pazartesi günü Çaylı Mahallesi’nde olacağız. Daha sonra Yeşilköy, Kızılcaavlu, Alaşarlı, Orhangazi, Köfündere, Uzundere mahallelerinde mahalle muhtarları ve vatandaşlarımız ile bir araya geleceğiz.”


Ödemiş Nüfus Müdürü Ali Osman Pala bugün başvuruları başlayan yeni kimlik kartları ile ilgili bilgi verirken, Ödemiş Müftüsü Sebahattin Kesti hac ile ilgili değişiklikleri, Ödemiş Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Yelda Öztürk Çağırıcı ücretsiz olarak yapılan kanser taramalarında sayıların düştüğünü ve bu konuda muhtarlardan da bir destek beklediklerini belirttiler. 

Editör: Haber Merkezi