HABER:GÜLÇİN ÖNEM
Düzenlenecek olan 1. Behiç Duygulu öykü yarışması hakkında yapılan basın açıklaması Özel Dünya Eğitim Kurumları Ortaokul Müdürü Özlem Uysal, Mustafa Parlar, Mustafa Ali Kasap, Levent Çetinol, ve Ömer Akşahan katılımı ile gerçekleştirildi.
Ortaokul düzeyinde yapılan 1. Behiç Duygulu Öykü Yarışması için yazılmış olan öyülerin en geç 12 Mayıs’a kadar Okul müdürlüklerine teslim edilmesi gerekiyor. Yarışmada birinci olan öğrenciye 750 TL, ikinci olan öğrenciye 500 TL, üçüncü olan öğrenciye ise 250 TL ödül verilecek.
Behiç Duygulu’nun Ödemiş için önemli bir değer olduğunu belirten Ömer Akşahan, “Behiç Duygulu’nun Ödemiş’ten ayrılış tarihi 1975 benim ise Ödemiş’e geliş tarihim ise 1977 yılında oldu. Bu yüzden Behiç Duygulu’yu tanıyan bir insan değilim. Bazı insanları canlı olarak tanımasak bile eserleriyle yaşadığı için bende Behiç Duygulu’yu bir kitapçı olarak değil öykücü yazar olarak tanıdım. Kendisini yakından tanımış olmayı isterdim. Duygulu’nun kitaplarına erişmek benim için bir mutluluk kaynağı oldu. Böylece Ödemiş’in yetiştirdiği önemli bir öykücünün eserleri ile tanışmış olduk. Aslı olan bir yazarın geride bıraktığı eserlerdir.”

“Amacımız Ödemişli yazarların adını yaşatmak”
 Akşahan, “Ödemiş’in sokaklarında tanınmış şairlerin yazarların isimlerine yer verilmiş, Ödemiş’li bir yazarın ya da şairin adı yok. Bu üzücü bir durumdur. Bizler Ödemişli yazarların adını yaşatmak adına öykü yarışması düzenlemeye karar verdik. Dünya Eğitim Kurumları da bize destek oldu. 18 Mayıs günü jüri karşısında birinci, ikinci ve üçüncü olanı belirleyeceğiz.”
Özel Dünya Eğitim Kurumları Ortaokul Müdürü Özlem Uysal, “Ömer Akşahan hocamız bize bu konudan bahsedince çok mutlu olduk. Böyle bir projeyi tabi ki de destekleyeceğimizi belirttik ve böyle bir oluşumun içerisinde bulunduğumuz için mutluyuz.” 

Editör: Haber Merkezi