HABER: NAZİF HARUPÇU


Ödemiş ve çevresinde üretilen Limon, Portakal, Greyfurt, Mandalina gibi Narenciye ürünleri de, ilçede gece yarısı eksi 12 dereceye inen aşırı soğuklar nedeniyle ağaçların önce yaprakları kavruldu ve ardından ağaçlardaki ürünlerde donarak yenilemez hale geldi.

Önceki hafta yurdu etkisi altına alan yağışlı ve soğuk havanın etkili olduğu Ödemiş, Kiraz, Beydağ ilçelerinde sebze ve meyve ağaçları da soğuklardan nasibini alarak dondu. İzmir ve ilçelerinde de son 51 yılın soğuk rekoru kırıldığı ortaya çıktı. İzmir ve çevresinde de, sıcaklık sıfırın altında 7 dereceye kadar düşerken, Kentteki birçok yerde olduğu gibi İncir altı bölgesindeki seralar da soğuklardan etkilendi. Seralar buzdan kalıplara döndü.

Ödemişli üretici Mehmet Değirmen (65) şunları söyledi, “Geçtiğimiz haftalarda yaşadığımız aşırı soğuklar nedeniyle, önce kendimiz donduk, ardından meyve bahçelerimiz de soğuktan dondu.

Bizim bölgemizde çok fazla narenciye ürünü olmasa da, Ovamızda başta patates olmak üzere, kış sebzelerinin çoğu dondu. Kış vurgunu nedeniyle özellikle dağ köylerinden gelen pırasa, marul, lahana, pancar, karnabahar sebzelerinde zarar söz konusu. Bunun önümüzdeki günlerde pazarda fiyatlara yansıması da normal.”
Editör: Haber Merkezi