Gün geçtikçe araç trafiği artan Ödemiş’te araçların park sorunu bir türlü çözüme ulaşmadı. Yerel yönetimlerin trafiği rahatlatmak için yaptığı çalışmalar ya yetersiz kaldı ya da sürücülerin işine gelmedi.

Araç park etmek için kaldırımlar tercih edilirken, trafik kurallarını ihmal edip özellikle yaya geçitlerinde yayaya geçiş hakkı var iken sürücülerin düşüncesizce davranışlarının devam etmesi, motosikletlerin, bisiklet sürücülerinin sokaklar onlarınmış gibi davranmaları, bisiklet ve motosikletlerin düzensizce kaldırımlara, yola park etmeleri, dar sokaklara park edilen araçlar sebebiyle gidiş geliş güzergâhının tek yöne düşmesi duyarlı vatandaşları çileden çıkarıyor.

Geçtiğimiz günlerde Ödemiş Saraçoğlu Caddesinin ortasında aracı park eden sürücü yolu trafiğe kapadı. Ödemiş Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler olay yerine gelerek araç sürücüsünü buldu. Araç sürücülerinin uzun kuyruk oluşturduğu caddede ambulans geldi. Ambulans yolun trafiğe açılmasını beklemek zorunda kaldı.

Kaldırımlar yayaların

Gazetemizin sık sık dile getirdiği trafik sorunu, kaldırım işgalleri konusu, yetkililerinde denetleme yapmalarına rağmen hala aynı sorunların devam etmesi insanların topluma olan saygısızlığı olarak nitelendiriliyor.

Kaldırımlarda esnafların teşhir amaçlı sergilediği ürünlerin kapladığı alan dolayısı ile vatandaşlar kaldırımlarda rahat yürüyememekten şikayetçi. Bunun yanı sıra bazı lokantaların, kahvehanelerinde caddeye masa, sandalye koyması sebebiyle yayalara ait olan kaldırımların kullanılması da en çok şikâyet edilen durumlardan biri. Bu konularda yerel yönetimlerin ve aynı şehirde nefes alıp verenlerin birbirine saygı duyma zamanı geldi geçiyor…

Editör: Haber Merkezi