Ödemiş Umurbey Mahallesi Beyazıt Sokakta bulunan çöp konteynırlarının yanında bulunan kül konteynırları yerine yere atılan küller çevre esnafını rahatsız ediyor. 



Esnaflar işyerlerinin yoğun olarak bulunduğu ana caddeye yakın tek konteynırın sadece küllerle değil zaman zaman çevrede bulunan işyerlerinden de çöp atıldığını bu çöplerin çöp kovaları yerine çöp kovalarının dışına bırakıldığını belirtiyorlar. Bununda hem çevre kirliliğine hem kötü kokuya hem de sokak hayvanlarının çöpleri deşelemesine neden olduğunu belirtiler.
Geçtiğimiz haftalarda da benze bir haberimiz büyük ses getirmiş tepkiler almıştı. Şimdi yine Ödemiş aynı manzarayla karşı karşıya kaldı. Buna birde kış ayının girmesiyle birlikte evlere ısınma aracı olarak kurulan sobaların külleri de eklenince ortalık tamamen bir kargaşa alanına dönüştü. Sağlık açısından da büyük tehlike yaratan çevre kirliliğine karşı uzmanlar vatandaşları daha dikkatli ve hijyen kurallarına uygulamaları için uyarıda bulunuyorlar. Ödemiş olarak bu konuda dikkatsizce davrandığımız çevreye bıraktığımız çöp poşetlerinden, çöplerimizi çöp konteynırları yerine konteynırların yanına boşalmamızdan yere atığımız izmaritler, meyve kabukları ve binlerce çöp aslında farkında olmadan kendi kendimize nasılda tehlikeye atıyoruz!

HABER: AYŞE AKYÜZ
Editör: Haber Merkezi