Yıl boyunca kentin 4631 noktası ve yeni haritalandırılan sivrisinek üreme alanlarında periyodik olarak ilaçlama yapılıyor.

Selçuk Belediyesi yıl boyunca sivrisinek ve larvalarla sürdürdüğü mücadeleyi kış aylarında da devam ettiriyor. Kışlak mücadelesi adı verilen çalışmalar kapsamında 7- 15 gün olarak periyodik olarak yapılan ilaçlamada biyolojik ve ekosisteme zarar vermeyen ve sadece hedef canlı üzerinde etkili Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından onaylı ve uzun etkili larvasit uygulaması yapılıyor.

Selçuk’un topografik açıdan özel bir coğrafyası olması, taban suyu açısından zengin, sulak alanların fazla olması sebebiyle sivrisinek ile mücadelenin yıl boyu sürdürülmesi büyük bir önem taşıyor.

Yıl boyunca kuyu, foseptikler, yağmur suyu kanalları, yer altı suyu alan bodrum katları ile içerisine su biriken her türlü kap(bidon, saksı, teneke, şişe, araba lastikleri v.b), inşaat temelleri, göletler, bataklıklar, dereler, hayvan barınakları, terk edilmiş binalar, çöp konteynerleri, durgun su odakları, sulama havuzları, süs havuzları, sulama kanalları, mazgallar vb gibi potansiyel üreme alanlarının takibi yapılarak ve belirli bir program çerçevesinde hava şartlarına göre düzenli olarak ilaçlama çalışması yapılıyor.

Sulak alanlarda 365 gün sivrisinek üreyebilir
Sivrisinekle mücadelenin yıla yayılan hassas bir çalışma olduğunu belirten Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı; “Suyun biriktiği her alan sivrisinek üremesi için yıl boyu elverişlidir. Bu konuda vatandaşlarımıza da sorumluluk düşüyor. Sulak alanların potansiyel üreme alanı olması sebebiyle vatandaşlarımızın sulak alanların oluşmasına fırsat vermemesi, oluşması durumunda da belediyemizin ilgili ekipleriyle ilaçlama için temasa geçmesi gerekiyor. Bunun yanı sıra ilaçlama çalışmalarımızda kesinlikle doğaya ve insana zarar vermeyen Dünya Sağlık Örgütü onaylı ilaçlar kullanılıyor” dedi.

Editör: Haber Merkezi