Sosyal Güvenlik Kurumu Ödemiş Şubesi ve İzmir Mali Müşavirler ve Muhasebeciler Odası Ödemiş Temsilciliği bilgilendirme toplantısı düzenledi.
Ödemiş Belediyesi Kültürevi’nde yapılan toplantıda SGK yetkilileri ve muhasebeciler karşılıklı olarak isteklerini bildirdiler ve görüş alışverişinde bulundular. Toplantının açılış konuşmasını yapan İzmir Mali Müşavirler ve Muhasebeciler Odası Ödemiş Temsilcisi Coşkun Açar, meslektaşlarının isteklerini ifade etti ve Kiraz, Beydağ, Ödemiş’ten katılımın sağlandığı toplantıya muhasebecilerin ilgi göstermemesinden yakındı.
Toplantıda konuşan SGK Ödemiş Şube Müdürü Ayhan Ataş, İzmir’de oturduğunu ve çoğu zaman evine bile gidemediğini hatırlattı. Ataş, “İş yığılması var, çok iş yüklendi. Herkes Ödemiş’te SGK’nın açılmasını beklemiş ve evraklar yığılmış. Gelen bütün evrakları dosyalayıp, ayırdık. Şu an rutine döndük. Şube olarak İzmir’den gelip gidiyoruz. Kimseye mesaiye kalın diyemiyorum. Ben bile bazen evime gidemiyorum” dedi.
Ataş’ın ardından SGK Ödemiş Şubesi İşverenler Servisi’nden Biray Fil çeşitli aktarımlarda bulundu. Biray Fil, toplantıya katılan mali müşavir ve muhasebecilere şunları söyledi: “Bazı işlemler, verilen dilekçelerden dolayı çok ağır işliyor. Bazı bilgiler eksik oluyor. Adres, telefon bilgileri dilekçede yer almalı. Bu bizim işimizi yüzde 50 kolaylaştırır. Dosyada bilgi eksik olunca haliyle diğer dosyalara geçiyoruz. Arşiv sistemimiz daha oturmadı. Ankara’dan denetime gelen kontrol memurları işlemleri ne kadarlık bir süreçte yaptığımızı kontrol ediyor. Bizim sıkıştırma sebebimiz Ankara’dan kaynaklanıyor.”
Biray Fil’in konuşmasının ardından karşılıklı olarak istekler belirtildi ve toplantı soru, cevap şeklinde sona erdi.
Editör: Haber Merkezi