Çok önceden sigortalı çalışan kişiler sigorta kurumunun önünde bekleyerek bilgilerine ulaşırdı. Saatlerce sırada bekleyerek ne zaman emekli olacaklarını, prim borçlarının ne olduğunu, ne kadar daha prim yatırmaları gerektiğini oradan oraya giderek gerçekleştirirlerdi. Tüm sigorta birimleri SGK çatısı altında birleşerek çalışanların sigorta bilgileri elektronik ortama alındığından beri sgk hizmet dökümü sorgulama işlemlerini rahatlıkla gerçekleştirmeye başladı. Bu sayede sırada beklemeden, istediğiniz her an sisteme giriş yaparak bilgilerinize ulaşma imkanına sahip olursunuz.

Hizmet dökümü sorgulama nasıl yapılır?

·        Kısa sürede hizmet dökümü almak ve sigorta bilgilerinize ulaşmak için ilk önce e-devlet şifresine sahip olmanız gerekir.

·        Şifrenizi PTT kuruluşlarından alarak tüm bilgilerinize rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

·        www.turkiye.gov.tr sitesine giriş yaptıktan ilk adım olarak kimliğinizi doğrulatmanız gerekir.

·        Kimlik doğrulaması yaptıktan sonra TC kimlik numaranız ve e-devlet şifreniz sayesinde sigorta bilgilerinize ulaşabilirsiniz.

Sadece 4-5 dakikanızı alacak kısa işlemler sayesinde internet üzerinde online olarak tüm sigorta bilgilerinize ulaşmanız mümkündür. Bunun için e-devlet şifrenizi kullanmanız gerekir. Sigortaya borcunuzun olup olmadığı, prim gün sayınız, ne zaman emekli olabileceğiniz ya da sigorta ile ilgili bilmek istediğiniz tüm bilgelere bu işlemler sayesinde kısa sürede ulaşma imkanına sahip olursunuz.

Editör: Haber Merkezi