HABER:BURCU TUNÇ

Medeniyetimizin köklü kültürünü belgeleyen tezhip ve minyatür sanatı Ödemiş Arkeoloji ve Etnografya Müzesinde, tezhip ve minyatür sanatçısı Sevilay Kart’ın eserlerinden oluşan sergiyle can buldu.

Bugüne kadar eserleriyle pek çok karma sergiye katılan Sevilay Kart, ilk kişisel sergisini Ödemiş’te sanatseverlerin beğenisine sundu. 21 Mart pazartesi günü açılan sergi 6 gün boyunca sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.

Serginin açılışına Ödemiş Arkeoloji Ve Etnografya Müzesi Müdürü, Ödemişli Ressam Mustafa Ali Kasap, öğretmenler, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Açılışa eserleriyle birlikte ev sahipliği yapan Tezhip ve Minyatür Sanatçısı Sevilay Kart gazetemize yaptığı açıklamasında, “Ankara’dan Ödemişe geldim. Aslen Çankırılıyım. Süleyman Demirel Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk El Sanatları mezunuyum. Sanatı seviyorum, geleneğimizi gelecek nesillere aktarmayı çok istiyorum. Geleneksel sanatlarımız eskiden beri var olan sanatlar ancak unutulmaya yüz tutmuş. Bu nedenle bu sanatları gelecek nesillere aktarmamız gerekiyor. Tezhip sanatı Kuran’ı altınla süsleme sanatıdır. Çalışmalarımız uzun sürer bazen bir ay sürer. Eşim Ödemişli, kendisi resim öğretmeni, çocuklarım da resim sanatına ilgili, portre ve anime çalışmaları yapıyorlar. Ailecek resimle ilgiliyiz. Yeni nesil, geleneksel sanatlarımıza sahip çıksın kendi kültürümüze sahip çıksın, biz bunu Batıdan daha iyi başarabiliriz. Kesinlikle sanattan geri kalmamalıyız” diyerek genç sanatçılara çağrıda bulundu.

Editör: Haber Merkezi