HABER: GAMZE ONAN
Ödemiş Devlet Hastanesi’nde görevli hemşireler ve esnaflardan oluşan sevgi projeleri ekibi çıktıkları yolda özellikle çocukları mutlu etmeye devam ediyor. Eğitim alanında büyük katkılar sağlayan Sevgi Projeleri ekibine kısa sürede destek ve katılımlar arttı.
Düzenlenen kahvaltıya Ödemiş İlçe Kaymakamı Celil Ateşoğlu, Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, Ödemiş İlçe Emniyet Müdürü Ramazan Çankaya, Ödemiş Ticaret Odası Başkanı Rıfat Eriş, Sulama Birliği Başkanı Özay Kaptan, iş adamı Celal Yazan, Tire sevgi evleri yetkilileri ve çocukları ile sevgi projesi gönüllüleri katıldı.
Açılış konuşmasını Ödemiş Devlet Hastanesi görevlileri ve esnaflardan oluşan sevgi gönüllüleri ekibinin içerisinde yer alan Ödemiş Devlet Hastanesi hemşireleri Rüya Doğan, Berna Ektir ve Yerel Güç Gazeteci Genel Yayın Koordinatörü Dilek Acar Özdemir yaptı.
Ödemiş Devlet Hastanesi’nde hemşire olarak görev yapan Rüya Doğan, “Sevgi projeleri ekibine katılmak isteyenlerin sayısı her geçen gün daha da arttı. Bugün hepimiz buradayız. Daha da büyümek için bir aradayız.”

Ödemiş Devlet Hastanesi Hemşirelerinden Berna Ektir, “Birleşmiş Milletlerin 2016 verilerine göre 800 milyon insan açlık sınırında,65 milyon insanda evlerinden uzakta yaşamakta. Hiç kimse yardıma muhtaç olarak yaşamayı seçmemiştir. Bizler sevgi projeleri gönüllüleri olarak, çocukların hayatında küçük desteklerin bile büyük farklar yaratacağını biliyoruz. Projemizde çocuklara öncelik veriyoruz.”
Özdemir, “Ben bir gazeteci olarak çocuklarla ilgili karşılaştığım her olay karşısında duygulanıyorum. Bazen sokakta yürürken bile etrafımda kişilere yönelik sürekli bir eksiklik var mı, birinin ihtiyacı var mı diye yürüyorum. Biz huzur ve rahat içinde yaşıyor olabilir ama her şey güllük gülistanlık değil. Toplumun büyük bir çoğunluğunun aslında bir eksikliği var.”
Sevgi Projeleri nasıl başladı?
Özdemir, “Sevgi Projeleri Togan Baturay arkadaşımızın girişimleri ile başladı. Ödemiş Devlet Hastanesi’nde görev yapan arkadaşlarımız beni de aralarına dâhil ettiler. Sevgi paylaştıkça çoğalır. Etrafımızda sevgiye ihtiyacı olan kişilerin yanında olabileceğimiz inancı ile yola çıktık. Bizim önceliğimiz çocuklar. Okullarda bulunan eksiklikleri tespit ettik. Belediyemiz bu konuda fazlasıyla destek gösteriyor. Fakat yetersiz kalınan noktalarda hayırsever vatandaşlarımızın da desteklerine ihtiyaç oluyor. Proje kapsamında birçok hayırsever vatandaşımız bize destek oldu. Hızla çoğalarak yardımlar gerçekleştirmeye devam ediyoruz.”
“Ödemiş’in eksikleri de var”
Özdemir, “Ödemiş’te Sosyal hizmetler binası, çocukların koruma altına alındığı sevgi evleri ve yaşlı bakım evi yok. İnsanlar ihtiyacı olduğu noktalarda zor durumda kalıyorlar. Bu konuda da hepimiz bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Bununla ilgili bir çalışma başlatılırsa memnun olacağız.”
Çıktığımız bu yolda kısa sürede maddi manevi destek aldık.
Sevgi Projelerinin çalışmaları ile ilgili bilgi veren Togan Baturay, “ Gönüllülük esasına dayalı bir yola çıktık. Çıktığımız bu yolda kısa sürede maddi manevi destek aldık. Özellikle çocuklarımızı mutlu etme adına projelerimizi gerçekleştiriyoruz. Grubumuzun amacı, herkesin içinde olan insani duyguları ortaya çıkartıp toplumumuzda erişebildiğimiz her yerde bir duyarlılık projesi oluşturmak.  Daha önce Küre ilköğretim okulumuzda öğrencilerimizin ihtiyaçlarını özellikle kıyafet, kırtasiye, diş macunu, diş fırçası malzemeleri yönünden ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştık. Özel çocuklarımızla birlikte bir yemek düzenledik. Onların sofrasına ve yüreklerine konuk olduk. Sevgi projeleri dediğim gibi gönüllülük hareketi, bu gönüllülük hareketi git gide büyüyor. Ödemiş’te ve memleketimizde bu çığ gibi büyüyen bir hareket olacak çok insana ulaşabileceğiz”

Kaymakamdan destek
İlçenin ciddi bir eksikliğinin Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne bağlı ya da Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı bir kuruluşun ilçemizde olmayışı olduğunu belirten Ödemiş İlçe Kaymakamı Celil Ateşoğlu, “Biz belediye başkanımız ile bu konuda Ödemiş’e bir kurum açılması konusunda çaba sarf ediyoruz. Sizin gibi gönüllü arkadaşlarımızın bu konuda bize yapabileceği yardımlar da olacaktır. Mesela en yakın Tire’de çocuklar için kurulmuş 4 tane sevgi evi var. Bu sevgi evlerini oluşturmak çok fazla bir şey gerektirmiyor. Bulacağımız 4-5 tane vasıflara uygun kiralık ev ile Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nün çalışanlarını buraya çekebiliriz.
“Hemen başlayalım”
Ateşoğlu, “Ödemiş’in çeşitli yerlerinde vasıflara uygun 4-5 tane ev bulunsun. Çocuklarımıza sevgi evlerini oluşturalım. İmkânları kullanalım ve Ödemiş’te de böyle bir yapı oluşsun. Bu zamanla yaşlılar için, engelliler için de devam edecektir. Bu anlamda çalışan herkesi kutluyorum.”
Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, “Gönlü sevgi dolu insanların bu sevgilerini her noktada dışa vurabilecek birçok unsur var. Bunlardan en önemlisi çocuklarımıza sahip çıkmaktır. Sevgi Projelerinin ortaya çıkmasında emeği geçenleri ve bu kadar kısa sürede hiçbir çıkarı olmadan böyle bir topluluğu bir araya gelmeyi başaran insanları gerçekten kutluyorum.”
“Ödemiş öncü kentlerden birisi”
Badem, “Son yıllarda devletimizin her konudaki ihtiyaç sahibine başta engellilerden başlamak üzere, yaşlılara, çocuklara ya da diğer konularda ihtiyaç sahibi olanlara verdiği destek ortadadır. Fakat insan unsurunu içeri sokamadığınız sürece devlet memuru ile yapılacak işlerin dışında bir şey gerekiyor, oda sevgi. Sizin yüreğinizi ortaya koyduğunuz mesai dışında mesai gözetmeksizin yapılabilecek işler olarak bu işleri görmek, onun için bir aradasınız. Ödemiş Belediyesi olan her gün bir ya da birden fazla çocukla bir arada olup ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Ödemiş bu anlamda öncü kentlerden bir tanesi. Çevremizde hiçbir ilçe de olmadığı dönemlerde sadece İzmir’de Gürçeşme Huzurevi varken, Ödemiş’te huzurevi kurulmuş. Huzurevi içinde iyileştirme çalışmaları devam ediyor.
“Belediye olarak nerde durmamız gerekiyorsa yanınızdayız”
Badem, “Biz belediye olarak sevgi gönüllüleri için nerde durmamız gerekiyorsa orada durarak yanınızda olacağız. Belediyeye ait yerlerden bu işler için tahsis edebileceğimiz bir yer varsa birlikte bakalım. Böyle bir yer varsa kuralları uygulayalım. Biz size belediyenin yerlerinden bir tanesini de seve seve veririz. Bunun dışında biraz önce bahsetmiş olduğunuz projelerinde bakanlık nezdinde takibi konusunu da üzerimize alırız. Yeter ki siz bu işin içinde olmaya devam edin.”







Editör: Haber Merkezi