Ödemiş Emniyet Müdürlüğü trafikte uyguladıkları çalışmalar ile ilgili bilgi ve uygulamalar hakkında basın bülteni yayınladı.

Bültende; Trafikte can ve mal güvenliğini sağlamaya yönelik olarak yapılmakta olan trafik düzenleme ve denetleme faaliyetlerinin etkinliğini arttırmak, trafik kazaları sonucunda ölümlü, yaralamalı ve maddi hasarlı kazalarını, kural ihlallerinin etkili ve yoğun denetimler yoluyla en aza indirmek amacıyla, ilçemiz polis sorumluluk alanımızda özellikle kazaların sıklıkla görüldüğü Atatürk Caddesi’n de Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği ekipleri ile müşterek olarak radarla hız denetimlerimiz titizlikle devam etmektedir.

Emniyet Genel Müdürlüğünce yayımlanan istatistiklerde; Ülkemiz genelinde her yıl trafik kazaları nedeniyle yaklaşık on bin vatandaşımızın hayatını kaybettiği, iki yüz binin üzerinde vatandaşımızın ise bu kazalarda yaralandığı, trafik kazalarının yaklaşık % 90’ının sürücü hatalarından, % 2-3’ünün ise yaya kökenli sebeplerden kaynaklandığı, anlaşılmaktadır. Yine aynı istatistik verilere göre Dünyada her yıl 1,5 milyona yakın insan trafik kazalarında hayatını kaybetmektedir. Dünyada ölüm nedenleri üzerinde yapılan sıralamada ise trafik kazaları 9.sırada yer almaktadır.

Son yıllarda, taşıt sayısındaki artış oranlarına göre trafik kaza oranları ve kazalardaki ölüm oranları son yirmi yılda bağıl olarak oldukça azalma göstermiştir. Bu bağıl azalmanın nedeni hem yasal düzenlemelerden, hem de yıllar itibariyle trafik denetimi ve taşıt güvenlik sistemlerindeki gelişmelerden kaynaklanmaktadır.

Türkiye'de son on yılda meydana gelen trafik kazalarına sebep olan kusur oranlarına dair yapılan incelemelerde, sürücü hatalarından kaynaklanan kazaların toplam kazalara oranı % 95 değerlerine ulaştığı görülmüştür. Bu oranlar arasında yer alan sürücü hız kusurlarının, kazalara etkisinin direkt ve indirekt olarak yaklaşık % 30 olduğu tahmin edilmektedir. Trafik veya sürüş güvenliğinin sürekliliği için hız kusurlarının farklı denetim ve azaltılma yöntemleri ile kontrol altına alınması gerekmektedir.

SEVDİKLERİNİZ İÇİN LÜTFEN

1-Hız yapmayınız.
2-Ön ve arka koltukta emniyet kemerinizi takınız.
3-Araç kullanırken cep telefonuyla görüşme yapmayınız.
4-Şerit kullanma kurallarına riayet ediniz.
5-Kavşaklara yaklaşırken yavaşlayınız.
6-Yola çıkmadan aracınıza ait sigorta ve muayene kontrollerinizi yapınız. Sigorta ve muayenesi olmayan araçla yola çıkmayınız.
7-Trafik Kurallarına Uyalım, Sevdiklerimize Kavuşalım.

Unutmayalım ki alacağımız tedbirler ve kurallara riayet etmemiz kazaların en aza indirilmesine katkı sağlayacağı gibi meydana gelebilecek kazalarda ölüm ve yaralanma olaylarının büyük ölçüde önüne geçecektir.

Editör: Haber Merkezi