ÖZEL HABER:MEHMET NAZ/OĞUZ AKTÜRK
Motosiklet kullanımının oldukça yoğun olduğu Ödemiş’te manevra kabiliyeti yüksek olan elektrikli bisikletler kazaya yol açıyor.
Kullanım yaşı 10’a indi
Elektrikli bisikletlerin, yaşı küçük çocuklar tarafından bilinçsizce kullanılması, trafiği tehlikeye sokuyor. Ödemiş ilçe genelinde yaşı küçük çocukların kullanmaya başladığı bu bisikletler, araç sürücülerine zor anlar yaşatıyor. Sessiz olmasından dolayı araç sürücülerinin görüş açılarına girmeyen ve farkında olmadan ani dönüşlerde kazaya neden olan elektrikli bisikletlerin kullanım yaşının 10 yaşına kadar indiği belirtildi.
Ehliyet şart
Elektrikli bisiklet kullanımının ehliyete tabii tutulması gerektiğini belirten vatandaşlar, “ Elektrikli bisikletlerin kullanımında ehliyet şartı getirilmeli, bazen yolda görüyoruz küçük çocuklar bile kullanıyor, her ne kadar bisiklet gibi de olsa süratli gidildiğinde aniden kaza yapabilir. Yetkililerden bu konuyla ilgili duyarlı olmalarını istiyoruz.”
Bizleri fark edin
Elektrikli bisiklet kullanım yaşının düşmesinden, elektrikli bisiklet kullanıcısı olarak kendilerini de rahatsız ettiğini belirten Ayşegül Karakaş, “ Ben bir bayan olarak, kullanım rahatlığından dolayı bu aracı tercih ediyorum, ama bazen sokaklarda caddelerde görüyorum yaşı küçük çocuklar bile kullanıyor. Kazalar dikkatsizlik yüzünden meydana geliyor. Bu araçların kullanımı bilinçli kişiler tarafından yapılmalı, gerekiyorsa ehliyet şartı getirilmeli. Araç sürücülerinden rica ediyoruz trafikte motor sürücülerini de fark etsinler, sağa sola dönüşlerde aynalara dikkatli baksınlar.” 

Editör: Haber Merkezi