Yanbastı Kardeşler Anaokulu Müdürlüğü hayırsever Serpil Yanbastı'nın adını taşıyan bir resim yarışması düzenledi. “Sağlıklı Beslenme ve Obeziteyle Mücadele” konulu resim yarışmasına Ödemiş ilçe genelinde anaokulu ve anasınıflarında öğrenim gören 3-6 yaş öğrencilerin yoğun katılımı oldu.

Yapılan resimler 17 Nisan Cuma gününe kadar Yanbastı Kardeşler Anaokulu Müdürlüğüne teslim edildi.  Jüri üyeleri Ressam Mustafa Ali Kasap, Cumhuriyet Ortaokulu Resim öğretmeni Selami Sönmez, 50. Yıl Ortaokulu Resim Öğretmeni Emine Bayındır, Bekir Girgin Anaokulu Okul Öncesi Öğretmeni Birgül Arslan, Ödemiş Anaokulu Okul Öncesi Öğretmeni Gülis Yücel Kula ve Yanbastı Kardeşler Anaokulu Okul Öncesi Öğretmeni Burçin Çetin oldu.  Jüri 20 Nisan Pazartesi günü dereceye giren ilk 3 resmi belirlemek için Yanbastı Kardeşler Anaokulu’nda toplandı. Jüri üyelerine kahvaltı ikram edildi. Kahvaltının ardından öğrencilerin yaptığı resimler jüri üyeleri tarafından değerlendirildi. Yanbastı Kardeşler Anaokulu’ndan Kerim Efe Bozkurt'un resmi 1. seçildi. Özel Dünya anaokulu’ndan Çınar Hasırcı'nın resmi 2. seçildi. Bekir Girgin Anaokulundan Elif Aydoğan'ın resmi 3. seçildi.

Jüri üyesi Ressam Mustafa Ali Kasap, “Öğrencilerin böyle bir yarışmaya girmeleri çok güzel. Çocukları resim yapmayı sevdirmek için birer hediyede verilmesi gerekiyor.”

 Ayrıca Mustafa Ali Kasap ilk 3 öğrenciye kendi kitabını hediye etti. Yapılan tüm resimler 23 Nisan Perşembe günü saat 15.00'te Salı Pazarı’nda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı töreninde sergilendi. 23 Nisan töreninde hayırsever Serpil Yanbastı tarafından ödüller minik öğrencilere verildi. Birinciye küçük altın, ikinciye gram altın, üçüncüye boya seti hediye edildi. Ayrıca yarışmaya katılan tüm öğrencilere katılım belgesi verildi.

Yanbastı Kardeşler Anaokulu Müdürü Süleyman Arslan öncelikle jüri üyelerine yaptıkları çalışmalardan dolayı çok teşekkür ettiğini belirtti. Yapılan resim yarışmasının hayırseverimiz Serpil Yanbastı'yı onure etmek ve bunu gelenekselleştirmek amacıyla yapıldığını belirtti. Okul olarak Beslenme Dostu Okul projesine başvurduklarını, ayrıca bu kapsamda Sağlıklı Beslenme Ve Obeziteyle Savaş konulu bir Avrupa Birliği projesi yaparak Ulusal Ajansa sunduklarını, eğer projenin geçmesi halinde Portekiz ve İsveç'teki paydaş okullara ziyaretlerde bulunacaklarını belirtti. Bu nedenle resim yarışmasının konusunu Sağlıklı Beslenme ve Obeziteyle Mücadele olarak belirlediklerini belirtti.

Editör: Haber Merkezi