HABER:GAMZE ONAN
Bu yıl 5.’si düzenlenen Bademli Dağcılık ve Doğa Sporları Şenliği için 22 Nisan günü Ege Bölgesi’nin çeşitli illerinden dağcılar kamp malzemeleri ile gelerek çadırlarını kurdular. Efe Dağcılık ekibi haftalardır hazırlandıkları şenlikte gelen misafirler için çeşitli hazırlıklar yaptılar.
5. Bademli Dağcılık ve Doğa Sporları Şenliği Atatürk ve silah arkadaşları için yapılan saygı duruşu ile başladı. Yürüyüş programı hakkında bilgiler alan katılımcılar sonrasında yakılan ateş etrafında gitar ve bağlama çalarak eğlendi. 23 Nisan pazar sabahı ise 06.30’dan itibaren 5 ayrı parkurdan yürüyüş başladı.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramını dağlarda farklı bir şekilde kutladıklarını söyleyen Ödemiş Belediye spor Efe Dağcılık sorumlusu Salim Taşbaş, “Yaklaşık 400 dağcının katıldığı etkinlikte Dağcılık Federasyonu İzmir İl Temsilciliği, Zirve Dağcılık Söke, Verçenik Dağcılık, DEDAK, Kordelya Dağcılık, Doğa Sporları Kulübü gibi birçok dağcılık kulüpleri katılım gösterdi. Hava koşulları uygun olmasa da tüm programı sonuna kadar uyguladık. Bu yıl 5.’sini yaptığımız şenlik sayesinde Bademli ve Ödemiş'in tanıtımına da katkıda bulunduk.”

Editör: Haber Merkezi