Yerel Güç Gazetesi’nin 9 Ekim 2014 tarihli sayısında yayınlanan ve birçok haber sitelerinde yer alan “Kamera var ama görüntü almaya izin yok” başlıklı haberden duydukları rahatsızlıkları dile getirdi.

Kiraz İlçesi'nde bir veterinerlik öğrencisinin Facebook'ta paylaştığı, belediyeye ait hayvan barınağında çekildiği ileri sürülen, 'bir köpeğin aç bırakılan diğer köpekler tarafından parçalanmış hali' ve barınaktaki kötü koşuları gösteren fotoğraflar tepkilere neden oldu. Kiraz Belediye Başkanı Saliha Şengül iddiaların asılsız olduğunu, o fotoğrafların belediyelerine ait barınakta çekilmediğini söyledi.

Gazetemizi asılsız ve yalan haber yapmakla suçlayan Kiraz Belediye Başkanı Saliha Şengül, “Kiraz Belediyesi geçici hayvan barınağımızda yaşayan hayvanlarla ilgili aynı asılsız haberler ve geçici hayvan barınağımızda yaşayan hayvanlarla hiçbir ilgisi olmayan fotoğrafları yayınlanmıştır. Haberde Kiraz Belediyesi ve şahsım adına yapılan asılsız suçlamaları ve ithamları şiddetle kınıyorum. Bu haber bütünüyle siyasi komplodur. Barınağa kamera sistemi kurulmuş 24 saat kamera sistemi çalışmaktadır. Adı geçen gazetede yayınlanan fotoğraflar geçici hayvan barınağımızda kesinlikle çekilmemi ve bu fotoğrafların barınakta yaşayan hayvanlarla ilgisi yoktur. Bu geçici barına bunu resmi boyutuna taşımak için Eylül 2015’e kadar projemizi hayata geçirmeye çalışacağız. Geçici olarak bu barınakta biz hayvanlarımıza bakıyoruz. Biz burada köpeklerimize günlük sütlerini ekmeklerini veriyoruz. Yavru köpeklere veterinerimiz Barış Aydın’ın tavsiyesi üzerine kemiklerini güçlendirmek ve bağışıklık sistemini güçlü kılmak adına peynir altı suyunu veriyoruz. Günlük olarak fırınımızdan 45 ekmek köpek barınağı için getiriyoruz. Her gün köpeklerimizi itine ile bakıyoruz. Köpeklerimize bakmasın için her gün bir görevlimiz tarafından çalışmalar sürdürülüyor”

ŞENGÜL “HABERLER ASILSIZ VE ÇARPITMA”

Haberde barınakta görüntü alınmaması ve Haytap Federasyonu İzmir Temsilcisi Esin Önder’le ilgili bölümle ilgilide çarpıtılma söz konusudur. Barınağımız herkese olduğu gibi basına da açıktır. Herhangi bir basın kuruluşundan barınağımızda görüntü alınması yolunda hiçbir talep gelmemiştir. Konu yargıya intikal ettiği için konu ile ilgili yorum yapılmayacağı şeklindeki açıklamamız yanlış anlaşılmıştır. Yine aynı şekilde Haytap yetkililerinin önerileri tarafımızdan dikkate alınmakta hatta yetersiz gelen geçici hayvan barınağımız yerine Kirazımıza yakışır yeni hayvan barınağı ile ilgili çalışmalarımız son aşamaya gelmiş olup hayvanlar yakın zamanda modern barınaklara kavuşacaktır. Son dönemde çıkan haberler hakkında daha fazla yorum yapmayacağım konuyla ilgili Avukatımız Necati Efe gereken açıklamayı yapacaktır” dedi.

Avukat Necati Efe; “Maddi çıkar sağlamak isteyen insanların gündeme getirdiği bir konu olduğunu düşünüyoruz”

Avukat Necati Efe “ Konuyla ilgili olarak aslı astarı olmayan haberler yapıldı. Bu konuyla ilgili olarak biz prosedürü başlattık. Cumhuriyet savcılığına gerekli şikayetleri yaptık. Görüldüğü üzere bürün sokakta insan sağlığına zarar verici hayvanlar barınakta bölümler haline getirilmiş yerlerde bakıma alınmıştır. Veteriner kontrolünde bakımları yapılmaktadır. Kiraz’a yakışır, daha düzenli daha modern, bir hayvan barınağı projesi de Başkanımız Saliha Şengül Özçınar tarafından gündeme alındı. En kısa zamanda da yeni yerlerine geçeceklerdir. Bu konuda savcılık aşamasına geçildiği için aşırı bir beyanda bulunmak bence yersiz ve hukuka uygun düşmeyecektir. Savcılıkta gereken soruşturmayı sürdürüyor. Maddi çıkar sağlamak isteyen insanların gündeme getirdiği bir konu olduğunu düşünüyoruz”

YEREL GÜÇ GAZETESİ YALAN HABER YAPMAZ

*1 Ekim 2014 Çarşamba görevini bilmediğimiz ama şahsınıza ulaşmak istediğimizde özellikle olumlu haberler için ulaşmakta sıkıntı yaşamadığımız sürekli muhatap olduğumuz bayanın 0554 581XX23 numaralı cep telefonuna arızalı olduğu için ulaşamadık. Muhabirimizin samimiyetinden dolayı kendisine mesaj gönderdik. Kendisi bize konuyla ilgili ne cevap vermiş?  (Bizde kayıtlı olan mesajın açıklamasını sizden bekliyoruz)

*2 Ekim 2014 Perşembe günü Sorumlu Yazı İşleri Müdürümüzün sizde de kayıtlı olan telefonundan aradığımızda karşımıza çıkan şahsın bize verdiği cevap neydi?

*Aynı gün içerisinde size bu konuda ulaşmaya çalışanlar ama muhatap almadıklarınız kimlerdi?

*Konu facebook sayfasında yayınlandıktan ve ısrarlarımız üzerine görüşme talebimizin red edilmesinden bir hafta sonra hayvan barınağının kapılarını basın mensuplarına açmanızda çok manidar.

*24 saat kamera kayıtlarınızın olduğunu açıkladığınıza göre o tarihlerdeki yayınları inceleme altına almakta ve yayınlamakta sakınca olmadığını düşünüyoruz.

*Bu konularla ilgili açıklamalarınızı ve gazetemizi küçük düşürücü ifadelerinizden dolayı sizi özür dilemeye davet ediyoruz. Gazetemiz belgesiz, kayıtsız, araştırmadan haber yapmaz.

*Siyasi yada maddi çıkar sağlamak konusunda da avukatınız tarafından yapılan açıklamaları ispata davet ediyoruz.

Yerel Güç Gazetesi Yayın Kurulu

 

Editör: Haber Merkezi