HABER:GAMZE ONAN 
2015 genel seçimlerinde AK Parti İzmir 2.Bölge Milletvekili Aday adayı olan Sedat Şenbaş Ödemiş’e bir dizi ziyaretlerde bulunarak, önümüzdeki günlerde yapılacak olan referandumu değerlendirerek basın açıklamasında bulundu.
“Referandum memleket meselesi haline gelmiştir”
Şenbaş ; “Meclisimizden çok önemli 18 maddelik Türkiye’nin geleceğini ilgilendiren bir anayasa çalışması geçti. Sayın Cumhurbaşkanımızın onayı ile 9 ya da 16 Nisan tarihlerinde halk oylamasına sunulması planlanıyor. Tabi bu önümüzdeki 2-2,5 aylık dönem partimiz açısından önemli bir süreç arz ediyor. Şunu da üstüne basa basa belirtmek isterim bu yapılan anayasa değişikliği ne AK Parti’nin nede CHP’nin meselesidir. Bu artık memleket meselesi haline gelmiştir. Bugün Türkiye geldiği noktaya güçlü bir liderlikle geldi. Biz bundan sonra diyoruz ki güçlü lidere bağlı değil sistematik kurumsal bir yapıya bürünsün ve Türkiye’nin önü açılsın. Türkiye artık koalisyonlarla yönetilen krizlerle boğuşan bir ülke olmaktan çıkıp kendi yönetim sistemini cumhurbaşkanlığı sistemi ile yoluna koysun telaşı ve derdi içerisindeyiz. Elbette ki referandum sonucuna hepimiz saygı duyacağız. Hayır verecek olan CHP’li kardeşlerim bu asla AK Partinin konusu değil bu bölgenin, bu ülkenin kaderi haline gelmiş. Türkiye diz çökerse tüm Ortadoğu diz çöker. Türkiye artık bu sistemle yönetilemez hale gelmiş durumdadır. Türkiye kendi önünü açacak karar verme mekanizmasını ortaya koyacak yeni bir sisteme geçiyor. Türkiye normal, bir şeritli yoldan otobana çıkıyor. Bu hepimizin herkesin işlerinin ve işleyişin çok daha hızlı bir istişare ile karar alınabilme ve karar verilebilmesinin adıdır. Burada insanların çekinceleri olabilir. Görevimizde bu sıkıntıları bire bir anlatmaktır. Recep Tayyip Erdoğan ve güçlü meclisimiz olduğu için işler yolunda gidiyor.”
“Bu sistem değişikliğidir rejim değil “
Şenbaş ; “Bu sistemle koalisyon dönemlerinin sancılı dönemleri son bulacaktır. CHP’nin buna itiraz etmesi anlaşılır gibi değildir. CHP’lilere şunu demek istiyor ‘Biz hiçbir zaman iktidara gelemeyeceğiz. Biz o yüzden karşıyız’ Bizim anladığımız budur. Bu bir sistem değişikliğidir. Bu anayasa değişikliğine, rejim değişikliği demek insanların aklıyla alay etmektir. Anayasanın ilk dört maddesiyle ilgili hiçbir değişiklik yoktur. Başkent Ankara’dır rejimi de Cumhuriyet’tir. Teşkilat olarakta önümüzdeki hafta sahalara çıkacağız. Türkiye güçlü konumunu korumak zorundadır. Bu sistemle Türkiye önünü açacak daha düzgün işleyen bürokrasiye, yönetim sistemine geçecektir.” 

Editör: Haber Merkezi