HABER: CEREN ERCİH
Bu tip kurumlar mercek altına alınmalı
Kurumların daha bilimsel çalışması gerektiğini ifade eden Şenbaş, “Gelişen teknoloji ile birlikte bu kurumların daha bilimsel çalışması gerekmektedir.  Yönetmeliklerde değişiklikler yapılmalıdır. Bu sayede kurumların daha ciddi bir çalışmaya yönlendirilmesi gerekmektedir” dedi. Bazı eğitim kurumlarının zamanlarındaki şartlara göre açıldığını, ruhsat hakkı elde edebildiğini kaydeden Şenbaş merdivenaltı olarak tabir edilen eğitim kurumlarının olmaması için düzenli denetlemelerin yapılması gerektiğinin altını çizdi. Şenbaş sözlerine şöyle devam etti: “Türkiye’de bizim gözlemlediğimiz kadarıyla özellikle zihinsel engelli okulların bazıları bu engelli çocuklara iyi bir eğitim vermek yerine bundan haksız kazanç sağlamanın peşine düşmüşlerdir. Çile’de yaşanan bu olayda bu tip kurumların artık mercek alına alınması gerektiğini ortaya çıkarmıştır.”
3 yaşında serviste unutularak ölüme terk edilen Alperen’in ölümüne karşı derin bir üzüntü duyduğunu kaydeden Şenbaş; “ Yavrumuzun ölümü tabi ki üzmüştür. Bu konunun tartışılarak eğitim kurumlarının elden geçirilmesine fırsat verilmelidir. Özellikle bu tip kurumların alınmış ruhsatları olabilir ama günün şartlarına ve eğitim koşullarına hepsinin uyması gerekir. Bakanlığın da bu kurumları ciddi bir biçimde denetime alması gerektiğine inanıyoruz” sözlerine yer verdi.
Ne olmuştu?
Çiğli’de kreşe giden 3 yaşındaki Alperen Sakin, uyuduğu okul servisinde unutulup havasızlıktan yaşamını yitirdi. Okul yöneticilerinin polise verdikleri ilk ifadede gerçeği sakladıkları ortaya çıktı. Öğretmenlerden birinin daha sonra ifadesini değiştirmesi üzere çocuğun 9 saat boyunca servis aracında havasız kaldığı anlaşıl
Olayla ilgili gözaltına alınan servis şoförü ve rehber personel emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.  Servis şoförü tutuklanarak cezaevine gönderildi. Servis görevlisi ise savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı.  Alperen'in öldüğü servis ise korsan çıktı.

 

Editör: Haber Merkezi