HABER: SÜLEYMAN GÜLEROĞLU

İYİ Parti 27. dönem İzmir 2. Bölge Milletvekili adayı, halen İzmir İl Yönetim Kurulu üyesi Av. Anıl Selek Sabah gazetesi köşe yazarı Engin Ardıç’ın kaleme aldığı köşe yazısı hakkında suç duyurusunda bulundu.

Sabah gazetesi köşe yazarı Engin Ardıç’ın 10 Kasım 2018 tarihli “gülmek yasaktı” başlıklı yazısında çocukluğunun 10 Kasımlarında gülmenin bile yasak olduğu her yerin kapalı olduğundan bahsetmiş konuyu aktarırken de “Genelev de kapalı mıydı, çocuktum, bilmiyorum.” İfadelerini kullanmış ve birçok kesimden ağır eleştiriler ve tepkiler almıştı. İYİ Parti İzmir İl Yöneticisi Av. Anıl Selek de bunun üzerine Engin Ardıç hakkında savcılığa suç duyurunda bulundu.

Konuyla ilgili açıklama yapan Selek şunları söyledi: “Cumhuriyetin kurucusu büyük önderimiz Mustafa kemal Atatürk'ün ölüm yıldönümü olan 10 Kasım 2018 günü, Sabah gazetesindeki köşesinde sözde çocukluğundaki 10 Kasımları anlatmıştır. Ancak yazıyı okuduğumuzda büyüklerimizin anlattıkları ve tarihimize baktığımızda Ardıç’ın sözlerinin gerçek dışı ve hayal ürünü olduğunu gördüm. Anlatımı, o döneme açıkça iftira attığını gösteriyordu ancak yazı içeriğiyle hiç bağdaşmayan, başta Atatürk ve Atatürk sevdalılarına hakaret amacı taşıdığı açıkça belli olan "genelev benzetmesi" adeta tüylerimizi diken diken etmiştir. Bu yazıya karşı toplumun birçok kesiminden tepki gelmiştir. Zaman zaman gazeteci kimliğini sağa sola saldırmak için Engin Ardıç bu yazısı ile açıkça Atatürk’e ve onu sevenlere olan kinini ve nefretini kusmuştur. Bırakınız Atatürk’ü herhangi bir bireyin vefatı dolayısıyla bile aynı cümlede kullanılamayacak ifadeleri köşe yazısına dökmekten çekinmeyen Ardıç’tan üstü kapalı da olsa bir özür beklerken ertesi gün ‘kutsal kalıntı’ başlıklı yazısında yine Atatürk hakkında yazarak kin kusmaya devam etmiştir. Bir hukukçu ve uzun yıllardır aralıklarla da olsa köşe yazısı yazan biri olarak gazetecilerin özgür iradeleri ile kendini ifade etmesine her zaman tam destek vermişimdir. Ancak bu dilediğini yazma ve hakaret etme hakkı olduğu anlamını taşımaz. Türk milletinin değişmez ve ortak değeri kabul edilen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefat yıl dönümünde, Türk milletinin takınmış olduğu yası alaycı bir dilde kaleme alması ve amacını aşarak uygunsuz ve hakarete dayanan "Genelev kıyaslaması" yapması başta Kemal Atatürk’ün şahsına ve devamında Türk milletine açıkça hakaret ve saygısızlıktır. Böyle bir durumda sadece sosyal medyada paylaşım yapmak yeterli bir tepki olmuyor. Bunun için hukukçu, Atatürkçü ve İYİ Partili biri olarak üzerime düşen sorumluluğu yerine getirerek Engin Ardıç hakkında ilgili Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundum. Ülkemizde bazı liderlerin fazlasıyla ayrıştırıcı tutum sergilediği bir ortamda kitleleri bir arada tutmaya çalışmak gerekirken tam tersi daha da ayrıştırıcı bir dil kullanmak açıkça halkı kin ve düşmanlığa sevk etmektir. Bunun da Ceza Kanunu’nda karşılığı vardır. Unutulmamalıdır ki Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhuriyet olmazsa olmazlarımızdır. Yapılan her türlü saldırıya karşı gerek demokratik tepkimizi gerekse hukuki haklarımızı sonuna kadar kullanmaya devam edeceğiz. İYİ’ler var olduğu sürece ülkemiz çok daha İYİ olacaktır.”

Editör: Haber Merkezi