MHP’li Ödemiş Belediye Meclisi üyesi Av. Anıl Selek Ödemiş Belediyesi’nden sosyal haklarını hala alamayan Belediye işçilerinin alacaklarının ödenmesini talep etti. Konuyla ilgili basın açıklaması yapan Selek, Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem' e isçilerin geçmişe dönük alacakları ve esnafa olan borçların ödenmesi için kredi çekme yetkisi verdiklerini ancak isçilerin haklarının verilmediğini iddia etti.

Konuyla ilgili yanıt gecikmedi.

Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem'in ilçe dışında olmasından dolayı belediye başkan vekilliği yapan Yasemin Bezmez, Belediye şantiyesinde belediye meclis üyeleri ve belediye çalışanları ile basın açıklaması yaparak iddialara cevap verdi. Bezmez, Belediye Başkanı Mahmut Badem  emekçinin alın teri kurumadan hakkinin verilmesi konusunda hassas biridir diyerek, belediye bütçesinin zor şartlarda da olsa belediye çalışanlarının haklarının verildiğini söyledi.

Bezmez “Selek, belediyemizi kamuoyunda küçük düşürücü ve yanıltıcı açıklamalarda bulunmuştur. Belediyemizin birim müdürlerinden her türlü bilgiyi alabilme imkânına sahip olmasına rağmen. Kendisi basın yolu ile açıklama yapmayı tercih etmiştir. Bu şekilde açıklama yaparak kendisnin yanlış bildiği gibi halkımızın da yanlış bilgilenmesine sebep olmuştur. Gerçek şöyledir: Belediyemizin çekmiş olduğu 10 milyon liralık kredi ile Belediye işçilerimizin geriye dönük olarak tüm ikramiye alacakları ödenmiştir. Dönemimize ait olmayan 2013-2014 yılından ikramiyeler ve gıda yardımları yapılmıştır.  Dönemimize ait olan tüm ikramiyeler ödenmiş hatta bu bayramda hem ikramiye hem gıda yardımları işçilerimize yapılmıştır. Son alınması gereken ikramiye ise taahhuk yapılmış ve Mali Hizmetler Müdürlüğüne teslim edilmiştir. Bu bayramda da tüm işçilerimize hakları olan ikramiye ve gıda yardımını yapmış bulunmaktayız. Ayrıca geçmiş dönemlerden alacakları bulunan belediye ile iş yapmış esnaflarımızın da alacakları bütçemizin durumuna göre ödenerek esnaflarımız mağdur edilmemeye çalışılmıştır.  Böylelikle de tüm işçilerimizin ve halkımızın kurban bayramını kutluyoruz, özellikle Ödemiş halkını temsil eden kişileri asılsız iddialarla yanlış bilgilendirmeler yapmamalarını bekliyoruz.''

Belediyeden maaşlarını ve ikramiyelerini zamanında aldıklarını söyleyen Belediye işçilerinden İbrahim Kayısı, “ Her bayramda ikramiyemizi almışızdır. Hiçbir aksama yok. İkramiyemizi geçen hafta aldık. 17’sinde maaşımızı aldık. Başkanlarımıza ve emeği geçenler için çok teşekkür ediyoruz“ dedi.


Editör: Haber Merkezi