Yurtdışından ve Türkiye’nin dört bir yanında öğrenim veren üniversitelerin turizm ile ilgili bölümlerinden akademisyenlerin katılacağı konferansa Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı da katıldı.
Sosyal Bilimler Araştırmaları Derneği ve Selçuk Belediyesi işbirliği ile RichmondHotel’de düzenlenen konferansın Selçuk için önemli bir fırsat olduğunu dile getiren Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı; “Selçuk, daha önce Avrupa Sosyal ve Beşeri Bilimler Araştırmaları Konferansı, Uluslararası Devecilik Kültürü ve Deve Güreşleri Sempozyumu, Dünya Matematikçileri Konferansı gibi önemli bilimsel etkinliklere ev sahipliği yapmış bir kent.Bugün özellikle turizm ile ilgili bir konferansın ilçemizde yapılması bizleri çok mutlu etti. Aslında kültür ve medeniyetin birleştiği bir kent olan UNESCO Kenti Selçuk’un bu tür organizasyonlara ev sahipliği yapması son derece normal. Selçuk turizmin Türkiye’de yer alan önemli başkentlerinden biri olmasının yanı sıra, çeşitlendiği bir kent. Burası deniz, kum, güneş turizminin yanı sıra kültür turizminin de merkezlerinden biri olmayı hak ediyor. Ben bir kez daha Prof. Dr. Sayın Coşkun Can Aktan hocamıza ve konferansa katılan tüm akademisyenlere teşekkür ediyorum” dedi.
Yuriçi ve yurt dışında 120 akademisyen katılıyor
Yaşar Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Turizm Rehberliği Bölümü Öğretim Üyesi  veSosyal Bilimler Araştırmaları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Sabah Balta konferansla ilgili olarak ; “Teması uluslararası turizm, seyahat, eğlence ve misafirperverlik olan konferansımıza 50 bildiri ile katılım sağlandı. 120 kadar da katılımcımız var. Katılımcılarımızın birçoğu Türkiye’den. Konferansımızın dili İngilizce ve Türkçe. Sektörün tüm çatılarının konukseverlik teması ile incelenmesi, bu konuda hizmet eden araştırmalar ve bu araştırmaların bildiri olarak sunulması konferansın temel amacı.  Tüm katılımcılara ve organizasyonun yapılanmasında önemli katkıları olan Selçuk Belediyesi ve çalışanlarına çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Editör: Haber Merkezi