GL Platform tarafından Efes Kongre Merkezi’nde 2.’si düzenlenen Ege Bölgesi Ağırlama Konaklama Teknolojileri ve Ev Dışı Tüketim Fuarı’nın ikinci gününde de Selçuk Belediyesi standı büyük ilgi gördü. Egeli belediye başkanlarının da büyük beğenisini kazanan ve Selçuklu usta aşçıların yöresel yemeklerini yaptığı stant ziyaretçi akınına uğradı.

Fuarı’nıın ikinci gününde de usta aşçılar Zeynep Tankaş ve Selçuk Kaya’nın yaptığı yemekler fuar ziyaretçilerinin beğenisini topladı.  Selçuk Belediyesi çalışanlarının katkılarıyla yapılan yemekler hakkında bilgi veren Zeynep Tankaş; “ Öncelikle Selçuk Belediye Başkanımız Dr. Dahi Zeynel Bakıcı ve Selçuk Belediyesi çalışanlarına bize verdiği sunduğu katkılardan dolayı teşekkür ederiz. İlk gün Girit usulü kuzu etli şevketi bostan, ot kavurma ve on çeşit ottan yapılan gözlememiz vardı. 25 kilo şevketi bostan pişirdik, 50 kilo ot kavurduk, 400 tane gözleme yaptık. Çok yoğun bir talep vardı. İkinci gün menümüzde Girit usulü kuzu etli enginar ve incir tatlısı var. Yaptığımız bu yemeklerde büyük ilgi gördü. Egeli belediye başkanlarımızda standımızda Selçuk’un lezzetli mutfağından tatması bizleri mutlu etti” dedi.

“Bizlere bu olanağı sağlayan Selçuk Belediyesi’ne teşekkür ederiz”

Kuşadası Profesyonel Aşçılar Derneği üyesi Selçuk Kaya ise; “ Bu fuarda yöremizin yemek kültüründe önemli bir yer tutan Girit yemeklerini tanıtmaya çalışıyoruz. Zeynep Tankaş’ın bu yemeklerin yapılmasında büyük emeği geçti. Ayrıca Selçuk Belediyesi çalışanlarına ve bu organizasyona verdiği destekten dolayı Selçuk Belediye Başkanımız Dr. Dahi Zeynel Bakıcı’ya teşekkür ederiz” dedi.

“Ege Bölgesi 2. Ağırlama Konaklama Teknolojileri ve Ev Dışı Tüketim Fuarı 25 Şubat’a kadar Efes Fuar ve Kongre Merkezi’nde 10.00-17.00 Saatleri arasında açık kalacak. 

Editör: Haber Merkezi