Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan açılış töreninde bir konuşma yapan Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı ilk kapalı katı atık transfer istasyonunda açılış konuşmasında ilk olarak içme suyu, tarım arazilerinin yol kaplamaları gibi devam eden bazı projeler için İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti. Başkan Bakıcı konuşmasında; “Gelişen teknolojinin yatırımlara yansıtılması konusunda büyükşehir belediyesinin bir uğraşı olduğunu görüyoruz. Katı atık transfer istasyonu bir medeniyet kenti olan Selçuk’a çok yakışacak” dedi.

 Selçuk’un temiz bir çevreye kavuşması açısından önemine değinen Başkan Bakıcı; “Bir defa güneş enerjisi ile çalışan bir sistem var, yağmur sularının kullanım suları olarak kullanılacak ve kokunun olmayacağı bir sistem oluşturulmuş. Bu tesis için büyükşehir belediye başkanımıza teşekkür ediyorum. Selçukumuz’a hayırlı olsun” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

İlk kapalı sistem transfer istasyonu
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu Başkan Bakıcı’nın ardından yaptığı konuşmada; “Bu katı atık transfer istasyonumuzun özelliği İzmir’de ilk defa kapalı sistem olma özelliği taşıyor. Sayın Selçuk Belediye Başkanı’nın dediği gibi İzmir Büyükşehir Belediyesi kenti yönetirken; aklın ve bilimin önderliğinde, bilimin teknolojiyi projelerine uygulayarak yoluna devam ediyor. Bunu yapmazsanız, çağa ayak uyduramazsanız, kentinizi de kalkındıramazsınız. Yaşanacak bir çevreyi sağlamadan, yaşam kalitesini yükseltmeniz mümkün değildir” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından katılımcılar Selçuk Katı Atık Transfer İstasyonu açılış törenine geçti.

Benzerlerinden farklı
Selçuk Katı Atık Transfer İstasyonu 4,5 milyon TL yatırımla benzerlerinden farklı özelliklerde inşa etti. Selçuk İsabey Mahallesi'nde İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ait 6930 m² arazide inşa edilen katı atık transfer binasında aynı anda 2 tıra aktarım yapılabilecek ve günde ortalama 54 ton çöp transfer edilebilecek. Tesisin içerisinde 1 adet güvenlik binası, 1 adet su boşaltma havuzu, 2 adet steril havuz, 1 adet kantar ve 11 araç kapasiteli otopark bulunuyor. 320 adet fotovoltaik güneş paneli ile 80 kwp enerji sağlanabiliyor. Çatı yağmur suları bir depoda toplanarak filtre edildikten sonra kullanım suyu olarak tesiste değerlendiriliyor.

Editör: Haber Merkezi