Bakıcı, “Devletin birliğine ve bölünmez bütünlüğüne zarar veren kim olursa olsun yargı karşısında hesap verecektir. Belediye içinde odaklanmış, kripto yapılanmayı temizliyoruz” dedi.

Darbe girişiminin ardından devletin farklı kademelerinde ortaya çıkan FETÖ/PDY ile mücadele devam ederken belediyelerin çalışmaları da aralıksız sürüyor.

İzmir’de FETÖ operasyonu yapılan yerler arasında bulunan Selçuk Belediyesi’nde geçtiğimiz günlerde bir belediye başkan yardımcısı ile bir müdür açığa alınmıştı. AK Partili Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı mücadelenin aralıksız sürdüğünü vurguladı.

Selçuk Belediyesi bünyesinde yuvalanan FETÖ’nün tespitine yönelik geniş çaplı araştırma ve inceleme yapıldığını anlatan Başkan Bakıcı, “Daha önce görevden aldığımız bir başkan yardımcısını açığa aldık. Yine bir müdürün de bağlantı. Bu iki isme bir de normal personel eklenmişti. Elimizdeki listeye göre işlem yapacağımız bazı isimler de var. İlçemizde, emniyet ve kaymakamlık ile yaptığımız çalışmalar sonrasında FETÖ bağlantısı tespit edilen işyerleri ile ilgili de gereken yapıldı. Belediyemizin geçmiş dönemlerden itibaren kiracısı olan dört işyerinin sözleşmesini hemen feshettik ve mallarına el koyuldu. Kaymakamlıkta kurulan OHAL komisyonu titizlikle çalışmalarını sürdürüyor” dedi.

Belediyede yapılan çalışmaların bizzat kendi bilgisi ve kontrolünde yapıldığının altını çizen Başkan Bakıcı, karışık ortamdan faydalanmak isteyenlerin de olduğunu söyledi. Bakıcı, “Bu süreç çok hassas bir süreçtir. Hepimizin dikkatli olması gerekiyor. Belediye başkanları ve devletimizin yetkili organları ile sürekli görüşmeler yapıyoruz. Devletimizin birliğine ve bölünmez bütünlüğüne kast eden yapıları barındırmamız mümkün değildir. En ufak bir ihbar ve izlenimi titizlikle değerlendiriyoruz. Buna göre işlemler yapılıyor. Selçuk Belediyesi’ndeki çalışmaları da bizzat kendim yaptım.  Belediye başkanlarının bu süreçte hassas olması gereken durumlar da yok değil. Öncelikli olarak ihbar sisteminin suiistimal edilmemesi gerekiyor. Eğer başkan olarak siz kontrolsüz bir şekilde işlem yaparsanız ilçenizdeki esnaf, apartmandaki komşu birbirine kızdığı için FETÖ suçlaması yapar. Toplumun arasındaki barış ve uzlaşının zedelenmeden derin ve kripto yapının temizlenmesi gerekiyor. Biz de buna hassasiyetle dikkat ediyoruz. Alınan kararların hukuk çerçevesinde yürütülmesi için de gayret gösteriyoruz” diye konuştu.

Başkan Bakıcı, belediye içinde FETÖ’nün uzantılarının tespit edilmesi halinde kimsenin gözünün yaşına bakılmayacağının da altını çizdi.
Editör: Haber Merkezi