HABER: DİLEK AYVALI/KAYNAK: KENT VİZYON DERGİSİ
Aslan Vinç’in kurucusu Gani Aslan yapı sektörü ve iş makinaları ile ilgili çalışmaya ilk kez Atılgan Vinç firmasında 2006 yılında başladığını kaydederek vinç ve forklift gibi iş makinaları ile de bu süreçte tanıştığını söyledi.

Gani Aslan, Makine Mühendisleri Odası, TOSBİ ve Endüstri Meslek Lisesi’nin ortaklaşa düzenlediği operatörlük kurslarına katılarak iş makinaları kullanmak için gerekli olan belgeleri alarak, sektörde kendi adına faaliyet göstermek için çalışmalara başladı ve 2014 yılında Aslan Vinç’i kurdu.

Her yıl bünyesine yeni bir makine eklemeyi hedefleyerek başarıyla yolunda ilerleyen Gani Aslan, “2014 yılında kurulan firmamız bu yıl dördüncü yılında ve biz dördüncü makinamızı da filomuza ilave etmekten mutluluk duyuyoruz. Vinçler sanayi sektöründe makine montaj ve demontajında kullanıldığı gibi inşaat sektöründe de yoğun olarak kullanılıyor. İş güvenliği ve maliyet açısından özellikle inşaatlarda oldukça büyük avantajlar sağlıyor. Sanayide çatı değişimden tadilata, boya işlerine kadar. Boyada iş güvenliği açısından iskele yerine zaten vinç gerekiyor. Maliyeti düşürüyor. Biz de buna dayanarak vinç sektörü ile birlikte inşaat, tadilat ve tamirat işlerine girdik. İnşaat sektöründe kendi ekibimizi kurmaya karar verdik. Boya ve tadilat ekibimizle Yazıbaşı ve Tire’de birçok fabrikanın tadilat işlerini aldık. Böylece direk inşaat sektöründe çalışmaya başladık. Yıkım, çelik konstrüksiyon, PVC kapı doğrama gibi inşaat işlerindeki tüm tadilat işlerini yapmaya başladık. Ekibimizde uzman boyacı, sıvacı, demirci gibi yeni katılımlar sağladık. Eksik olduğumuz alanlarda da taşeron hizmet alımı yöntemiyle müşterilerimiz ihtiyaçlarını karşılıyoruz” dedi.

Mesafe bizim için önemli değil
Dış cephe ve izolasyon hizmeti de vermeye başladıklarını kaydeden Gani Aslan, “Kendi ekibimizle bu alanda da faaliyet göstermeye başladık. Toplam 17 kişilik bir ekibimiz var. Tire dışında birçok iş alıyoruz. Manisa, Karaman ve Adana gibi illerde de işler alıp yapıyoruz. Mesafe bizim için önemli değil. Fabrikalar artık çoğu işi bünyesinde yaptırıyor. Diğer yerlerdeki şubelerine de biz gidiyoruz. Gidip keşfini ve fiyatlandırmasını yapıyoruz.  Fabrikalara sunduğumuz taksit seçeneklerimiz de oldukça cazip geliyor” şeklinde konuştu.

Kökten çözümler sunuyoruz
Tadilatta yaşanan bir takım sorunları çözmeye çalıştıklarını ifade eden Aslan, “Biz, projelere dayalı işlere göre daha kökten çözümler sunuyoruz. Bizim önerdiğimiz, malzeme ve işçiliklerle daha kaliteli sonuçlar elde edilebiliyor. Bürokrasi tadilat işlerinde maalesef insanları çok yoruyor. Örneğin bir mühendis kitapta yazanı uygulamaya çalışıyor ama insanların bütçesi uygun olmayabiliyor. Önemli olan bilinçli bir şekilde işi çözmek” dedi.

Tirede adam diksen adam biter
Tire’de kent yapılaşmasında önemli sorunlar olduğunu söyleyen ve konu hakkında konuşan Gani Aslan, “Tire çarşının göbeğinde o AVM’nin yapılması tamamen yanlıştı. Bana kalsa orası hiç bina inşa edilmeden meydan olarak bırakılması gerekiyordu. Öte yandan eski kent merkezindeki evlerin tadilatını kolaylaştırmak gerekiyor. Bir diğer önemli konu Tire’de tarım arazilerimize adam diksen adam biter ama oralar imara açık. Bununla da bitmiyor bu kez zemin etüdü bahane ediliyor ve kat verilmiyor. Oysa artık temel güçlendirme imkânları var. O tarım arazileri daha verimli kullanılmalı. Eğer imkânlar verilse Tire’deki müteahhitler her türlü altyapıyı yapabilirler. Ön cepheye 5 kat arka cepheye 3 kat verilmesi de çok yanlış. Gerekirse yer altını bile kullanmalıyız. Ama ne yazık ki verimli Tire ovasına doğru yayılıyor Tire” şeklinde konuştu.

Kentsel dönüşüm uygulanmalı
Tire’de kentsel dönüşümün uygulanmaya başlanmasının kentin estetiği açısından da önemli olduğunu belirten Gani Arslan, “Örneğin Konya’ya iş için gittiğimizde görüyoruz ki 3 sene önce imara açılan kentsel dönüşüm alanlarında kimse mağdur edilmeden yenilenme sağlanmış. 3 yıl gibi kısa bir süre içinde bitişik nizam 12-13 katlı binalar yapılarak o araziler değerlendirilmiş. Teknolojik imkânlardan faydalanarak sağlam ve çok katlı binalar yapılabilir. Belediyeler kentsel dönüşüm ve yeni imar alanlarındaki yapılaşmayı kolaylaştırıcı kararlar aldığı sürece kentin gelişimi de o kadar hızlı ve kaliteli olur. Gereksiz bürokrasi ile kaybedilen zaman ve bütçeler bu alanda çalışan firmaların önünde büyük bir engel olarak durmaya devam ediyor” dedi.

Arslan Vinç’ten Tire’de bir ilk
Tire sanayisinde olmayan bir hizmet olan iş makinalarına ve kamyonlara yönelik yağlama bakım ve yıkama servisimizi hizmete girdi. Kamyonlarda ve iş makinalarında başlanan yağlama ve yıkama hizmetinin Tire’de bir ilk olduğunu söyleyen Gani Arslan, “Bu hizmetler şimdiye dek benzinliklerde veriliyordu ama özellikle iş makinalarının çalışmış olduğu koşullar nedeniyle daha külfetli bakım gerektirmesi bu hizmeti verenler tarafından kaçınılan bir durumdu. Biz tüm bunları dikkate alarak arıtma sistemini ona göre düzenleyip bu hizmeti de Bu yılın başından itibaren müşterilerimize vermeye başladık. Bu yeni tesisimizde yağlama yıkama bakım hizmetleri veriyoruz. Bize gelen traktörden vince kadar tüm iş makinalarının bakımlarını yapıp gerekirse küçük çaplı tamirat işlemlerini de bünyemizde gerçekleştiriyoruz” şeklinde konuştu.



Editör: Haber Merkezi