HABER:SÜLEYMAN GÜLEROĞLU
24 Haziran Pazar günü yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekilliği için oy kullanacak olan vatandaşların isim listeleri Muhtarlıklarda askıya çıktı. Listeler 12 Mayıs’a kadar askıda kalacak.

Yüksek Seçim Kurulunun (YSK), Yurt İçi Seçmen Kütüğü'nün güncelleştirilmesine ilişkin usul ve esasları belirleyen genelgesi Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı.

Askıya çıkan isim listesi için açıklamalarda bulunan Ödemiş Muhtarlar Derneği Başkanı ve İnönü Mahallesi Muhtarı Nihat Savuran, “ 24 Haziran’da yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve 27.Dönem Milletvekili seçimleri için Seçmen kayıt listeleri bugünden itibaren askıya çıkmıştır.  Ve 12 Mayıs tarihi ve saat 17.00’e kadar askıda kalacaktır. Bu süre içerisinde vatandaşlarımızın ve Mahallelimizin isimlerini muhtarlığımıza gelerek, isimlerinin listede adının olup olmadığını bakmaları gerekmektedir. Engelli olan vatandaşlarımızda oylarını kullanabilmeleri için doktordan alacakları engelli raporu ve Nüfus cüzdanın fotokopisi ile birlikte müracaat edebilecekler.

İlk kez seyyar sandık uygulaması hayata geçecek
24 Haziran seçimlerinde de ilk kez Yatağa bağlı yaşayan engelliler için Seyyar Sandık uygulaması hayata geçecek.  Bu uygulamadan yararlanmak isteyen seçmenler seçmen listelerinin askıdan inme tarihi olan 12 Mayıs gününe kadar Yatağa bağlı olduğunu gösteren doktor raporu ve Nüfus Cüzdanın fotokopisi ile birlikte Mahalle Muhtarlıklarına veya Yüksek Seçim Kuruluna müracaat edebilecekler.

Editör: Haber Merkezi