HABER: NAZİF HARUPÇU


Yüksek Seçim Kurulunun (YSK), yurtiçi ve yurtdışı seçmen kütüğünün güncelleştirilmesine ilişkin usul ve esasları belirleyen genelgeleri, Resmi Gazetede yayımlandı.

Buna göre, yurtiçi muhtarlık bölgesi askı listeleri, 14 Mart Cumartesi günü saat 08.00'de askıya çıkacak, 27 Mart Cuma günü saat 17.00'de askıdan indirilecek.

Muhtarlık bölgesi askı listelerine seçmenler ve siyasi partiler ilan süresi içinde itiraz edebilecek. Seçmen niteliğini taşıyan vatandaşlar ancak kendileriyle ilgili itirazda bulunabilecek.

Seçimde, her muhtarlık, bir seçim bölgesi sayılacak. Her seçim bölgesi gerektiği kadar sandık bölgesine ayrılacak. Bir sandık bölgesi 360-380 seçmeni kapsayacak.

Engelliler ve 75 yaş üzerindeki seçmenlerin oylarını rahatlıkla kullanabilmeleri için tedbirler alınacak.

Ödemiş Muhtarlar Derneği Başkanı Nihat Savuran yaptığı açıklamasında, “7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak olan genel seçimle ilgili seçmen listeleri 14 Mart 2015 Cumartesi günü sabah 8.00 de askıya çıkıyor. Ödemiş’in 99 mahallesinde Cumartesi gününden itibaren, Tüm muhtarlıklarımızda seçmen listeleri asılı bulunacak ve 14 gün süreyle askıda kalacak ve 27 Mart 2015 cuma akşamı 17. 00 ye kadar Cumartesi ve Pazar günleri dâhil muhtarlığımızda askıya çıkarılacaktır.

Listede isimlerinize mutlaka bakınız ve İsminiz yoksa adınıza kayıtlı her hangi bir fatura(Su, Elektrik, Telefon) gibi mesai saatleri içerisinde,

Hafta sonları dâhil olmak üzere bağlı olduğumuz ilçe nüfus müdürlüğüne daha sonra İlçe seçim kuruluna uğrayarak kayıtlarınızı yaptırabilirsiniz” dedi.

Seçmen bilgi kağıtları 19 Nisan’da dağıtıma başlayacak

Sandık seçmen listelerinin kesinleşmesinden sonra seçmen bilgi kâğıtlarının hazırlanması ve dağıtılması işlemine 19 Nisan Pazar günü başlanacak, dağıtım işi en geç 1 Haziran akşamına kadar bitirilecek.

Editör: Haber Merkezi