Yerel seçimler sonrası Birgi mahallesinde Belediye hizmet binası altında bulunan PTT şubesi kapanmış ve seçimlerden sonra tekrar hizmete girmesi için Birgi eski Belediye Başkanı ve yeni Belediye meclis üyesi Cumhur Şener, kapanan beldelerdeki PTT şubelerinin yeniden açılması için Mayıs ayı meclis oturumunda Belediye Başkanı Mahmut Badem’e dilek ve temenniler kısmında talepte bulunmuştu.

Bunun ardından Belediye Başkanı Mahmut Badem’de kapanan beldelerin hizmet alan kurumları ile ilgili girişim yapacaklarını ve yine eskisi gibi tekrar Birgi dahil diğer mahalle olan beldelerde bulunan PTT şubelerinin hizmet vermesi için girişimde bulunacağını ifade etmişti.

Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, PTT Ödemiş şube müdürü Taner Kapakçı ile geçtiğimiz günlerde protokol imzaladı.

Bu protokolün ardından Birgi mahallesindeki PTT hizmet binası yeniden hizmet vermeye başladı.

Başkan Mahmut Badem, “Büyükşehir yasası ile birlikte mahalle sayımız 99’a yükseldi. Eskiden 16 mahallemiz vardı ve hizmet alanları belliydi.

Şimdi Beldeler dahil köylerimizin de mahalle olması ile birlikte tüm hizmetlerin bir kısmı Ödemiş belediyesi tarafından sağlanacağı için, Eksikliklerde ortaya çıkmakta. Eksikliklerin tamamlanması için de biz tespitlerimizi yaparak çalışmalarımızı bu doğrultuda sürdürmeye çalışıyoruz” dedi.

Başkan Badem Birgi mahallesinde daha sonra kahvehane ve esnaflara ziyaret gerçekleştirdi ve ardından Kadir gecesi nedeniyle İmam-ı Birgivi de yapılacak olan program nedeniyle burada yapılacak çalışmalar hakkında bilgi aldı.

 

NAZİF HARUPÇU

Editör: Haber Merkezi