HABER: NAZİF HARUPÇU


Çocuk Ligi Satranç Turnuvası 22 Mart Pazar günü yapılan çekişmeli müsabakalar sonunda İzmir Halkapınar Spor Salonu’nda tamamlandı.

Bunun ardından, 1-7 Mayıs 2015 tarihlerinde yapılacak olan Türkiye Kulüpler Çocuk Ligi Satranç Şampiyonası’na katılacak takımları belirlemek amacı ile İzmir Halkapınar Kapalı Spor Salonu’nda 3 hafta süren müsabaka yapıldı.

İzmir genelinde 185 takımın katıldığı,10’ar takımdan oluşan 18 gruplu ligde grupların da lider olan 18 takım son hafta finallere katılma hakkı kazandı. Bu turnuvada Ödemiş Emniyetspor Satranç Takımı minikler kategorisinde 185 kulüp arasından İzmir üçüncüsü olarak büyük bir başarıya imza attı.

Son hafta müsabakalarında Apaydın Spor Kulübü’ne 3-1 ve 2. sıradaki Yamanlar Eğitim Kurumu’na da 4-0 yenilen takımımız diğer rakiplerini yenerek İzmir üçüncüsü olarak Türkiye Şampiyonası’nda, ilimizi temsil etmeye hak kazandı.

Müsabakalardan sonra yapılan kupa törenine, İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Çalışkan'da katılarak başarı elde eden sporcuları yalnız bırakmadı ve takıma madalyalarını ve kupasını verip oyuncuları tek tek tebrik ederek başarıların devamını diledi.

Çalışkan, “Türkiye Şampiyonası’nda da ilçemizi ve Ödemiş İlçe Emniyet Müdürlüğü’müzü en iyi şekilde temsil edeceklerine can-ı gönülden inanıyorum” dedi.

Birinciliği Apaydınspor Satranç Takımı, ikinciliği Yamanlar Eğitim Kurumları, üçüncülüğü Ödemiş Emniyetspor satranç takımı aldı.

Türkiye Satranç Federasyonu İzmir Bölge temsilcisi Gökhan Narman da kupa töreninde yaptığı konuşmada “Ödemiş İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün çocuklara ve satranç sporuna verdiği destekten dolayı başta İlçe Emniyet Müdürü Okan Kestek ve ödül töreninde bizleri yalnız bırakmayan Ödemiş İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Çalışkan’a teşekkür ediyorum. Örnek bir proje ile İlçe Emniyet Müdürlüğü’müzün böyle güzel bir etkinlikte yer alması, çocuklara satranç sporunu sevdirmesi ve benimsetmesinin takdire şayan bir davranıştır” dedi.

Kupa töreninde hazır bulunan Ödemiş İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Çalışkan, “Çocuklarımızın başarılarından dolayı kendilerini, onları yetiştiren ailelerini ve emeği geçen antrenör İhsan Salih Özdemir’i kutluyorum. Çocuklarımızın satranç branşına karşı daha çok katılımlarını sağlamak için ilçemizde daha çok çalışarak çocuklarımızı bu spora yönlendirmeye devam edeceğiz. İlçe Emniyet Müdürlüğü olarak gençlerimize ve çocuklarımıza elimizden gelen her türlü desteği sağlamaya devam edeceğiz.” dedi.

Türkiye Şampiyonasında da ilimizi en iyi şekilde temsil edeceklerine şüphesinin olmadığını ayrıca, Ödemiş adını da tüm Türkiye’ye ve özellikle Satranç camiasına yeniden duyuracaklarından şüphesinin olmadığını ifade etti. Çalışkan, “Çocuklarımıza bir ay sonra yapılacak olan Türkiye Şampiyonası’nda başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

İlçe Emniyet Müdürlüğü Satranç Takımı antrenörü İhsan Salih Özdemir de yaptığı açıklamada, “Ödemiş Emniyetspor olarak bu başarılarımızın devamı Türkiye Şampiyonasında da devam edecek ve çocuklarımızın ilçemizi ve Ödemiş Emniyet Müdürlüğümüzü en iyi şekilde temsil edeceklerini ve tüm Türkiye’ye adımızı duyuracaklarına inanıyorum.

Şu an İzmir İlinde herkesin Ödemişi ve Ödemiş Emniyet sporun bu başarısını konuştuğunu, İlk kez katıldığımız böyle büyük bir organizasyonda elde ettiğimiz başarı ve yaptığımız atılım ile herkese ismini duyurarak çok güzel bir giriş yapmış, başta İlçe Emniyet Müdürümüze ve emeği geçen herkese verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Toplum Destekli Polis Memuru Mehmet Kabakoz ise yaptığı açıklamada “Biz Toplum Destekli polislik olarak, ilçemizde gençlere ve çocuklara çok önem veriyor bu tür etkinliklerde çocuklarımızın sahne almasını istiyoruz. Böylelikle kendilerine olan güvenlerini arttırarak başarıyı elde edeceklerini biliyoruz. Satranç sporunda da başarıyı yakalayarak bizleri mutlu ettiler. Aynı zamanda 3 oyuncumuz da çocuk milli takımına seçilmiş oldular. Bu bizim için çok gurur verici bir şey ve bu başarıların devamı gelecek ve ilçede gençlerimizi ve çocuklarımızın yeteneklerini sergilemeye her branşta devam edeceğiz ”dedi.

Editör: Haber Merkezi