HABER: DİLEK AYVALI

Efe Dağcılık kulübü 1930 yılında Menemen'de katledilen şehit Kubilay ve 1914 yılında Allahuekber dağlarında donarak ölen 90 bin askerimizin anısına Beydağ Kartal Kayası zirvesine yürüdü.

Bölgenin güzelliklerini tanıtmak, gençlere insanlara Dağcılığı yürüyüşü sevdirmek ve kendi bölgesel değerlerimizi keşfetmek bilinç yaratmak korumak amacıyla her hafta etkinlik düzenleyen Efe Dağcılık Gençlik ve Spor kulübü kolu başkanı Mehmet Taşlı, "Bu sezonki 15.ci etkinliğimiz iki önemli milli günümüze denk geldi ve yürüyüş bölgemizin zorlu rotalarından biri olan Beyköy-Kartalkayası zirvesine yapıldı. 16 dağcının katıldığı zorlu yürüyüşe sabah 9 da Beydağ Beyköyden başladık ve 12.10 da Kartalkaya zirveye ulaştık.Dik Orman yollarını kullanarak ulaştığımız Kayalık zirve çok soğuk ve rüzgarlı idi.Bu sebeple zirveye ulaşıp hemen sonra zirve altındaki korunaklı Kaya altına vardık ve orada resim çektirdik kısa bir mola verdik. 12 kişi zirveye ulaşmanın mutluluğunu yaşadı. 4 arkadaşımız ayrı bir rotada yürüdü. Yürüdüğümüz aynı rotadan geriye döndük ve etkinliği herhangi bir olumsuzluk yaşamadan tamamladık."

Efe Dağcılığın bir sosyal sorumluluk etkinliği olduğunu belirten Mehmet Taşlı, "Milli ve Bölgesel değerlerimizi tanıtmak ve yaşatmak adına programlarımızı hazırlıyoruz. Bu anlamda 1930 yılında Din Devleti kuracağız diyerek isyan çıkarıp Öğretmen Asteğmen Kubilay’ın ve bekçi arkadaşlarının şehit edilmesi anısına ve ayrıca 1914 yılında Allahuekber Dağlarında donarak ölen 90.000 askerimiz adına(yakın tarihimizin en hazin olaylarından) bu yürüyüşü yaptık. 'Kendi tarihini bilmeyen toplumlar geleceğine sahip olamazlar' ilkesiyle varolan bütün değerlerimizin yaşatılması hedefiyle çalışmalıyız" dedi.

Önümüzdeki dönemdeki rotaların ağırlıklı olarak kış ve zirve ağırlıklı olacağını belirten Taşlı, "Gelecek hafta yapacağımız Bozdağ Zirve yürüyüşümüzü Uludağ’da kaybolan ve sonradan cenazelerine ulaşılan dağcı arkadaşlarımız Efe Sarp ve Mert Alparslan anısına yapacağız. Yılın son etkinliğini bölgemizin en yüksek noktası olan Bozdağ Zirvesine olacak. Önümüzdeki yıl içinde yaklaşık bu sezon için 23 etkinliğimiz olacak. Bu etkinlikleri elimizdeki imkanlar ölçüsünde gerçekleştirmeye çalışacağız. Şu ana kadar 15 etkinliğimizi eksiksiz olarak yerine getirdik” dedi.

Editör: Haber Merkezi