Haber: Dilek Ayvalı

Sabah Saat 09.30'da Ödemiş’in en uzun caddesi olan Saraçoğlu Caddesi trafiğe kapandı. Üç gün boyunca, halk eğitim tarafından eğitimine alınan 12 yaş üstü, 2 bin kişi caddede harmandalı zeybeği oynayarak, Ödemiş’te bir ilki yaşattılar.

2 bin kişinin zeybek oynadığı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda  Ödemiş Ticaret Odası da büyük destek çıktı.

Çoğunluğu Atatürk resimli tişörtleriyle caddede yerini alan kadınlı erkekli, yaşlı genç topluluk Ödemiş’te tarihe geçecek bir anı yaşattılar. Toplanan grup, ellerinde Türk Bayraklarıyla gösteriler yaparak, “İşte Cumhuriyet Böyle Kutlanır” dercesine, Harmandalı zeybeğini hep birlikte oynadılar. Balkonlarda, zeybek oyununa katılamayan yaşlılar ve Ödemişliler gençlere tempo tutarak destek verdiler. 
Daha sonra ellerinde Türk Bayraklarıyla Saraçoğlu Stadyumuna koşan gençler, çevreden de alkışlarla büyük destek gördüler.

Gösteriye katkı koyan Ödemiş Ticaret Odası Başkanı Rıfat Eriş, duygu ve düşüncelerini dile getirdi. Eriş,  "Ödemişli hemserilerimizin,  gençlerimizin böyle önemli bir günde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımıza sahip çıkması, bu güzel gösteriye imza atmaları bizi gururlandırmıştır. Bizde oda olarak üzerimize düşeni yaptık. Emeği geçen herkese teşekkür ederim."

Saraçoğlu Stadında devam eden kutlamalarda Saygı Duruşu ve İstiklal Marşından sonra, Kaymakam Kasım Fikret Dayıoğlu, Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, Garnizon Komutanı Personel Asteğmen Mustafa Beytaş, Öğrenciler ve halkın bayramını kutladılar. Ödemiş Hulusi Ucaçelik Anadolu Lisesinin hazırladığı bayram programında Kaymakam Kasım Fikret Dayıoğlu Günün anlam ve Önemini belirten konuşmasında, “Bugün geçmişten aldığımız güçle, birlik ve beraberlik içerisinde geleceğe emin adımlarla yürürken, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk Milletinin karakterine ve geleneklerine en uygun idare organı olarak ifade ettiği küllerimizden yeniden doğuşunun sembolü geleceğimizin teminatı Cumhuriyetimizin kuruluşunun 96.Yılının kutlamanın gurur ve coşkusunu hep birlikte yaşıyoruz. Cumhuriyetimiz bundan 96 yıl önce bugün “Hâkimiyet kayıtsız şartsız Milletindir” Türkiye Devletinin idare şekli Cumhuriyettir ifadeleriyle ilan etmiştir. Değerli gençler sevgili Ödemişliler  geçmişte yaşadığımız zor ve sıkıntılı günlerden sonra, tarih açık bir şekilde göstermiştir ki, Milletimizin bekasının ve uygar dünyada hak ettiği yere almasının yegâne biçimi cumhuriyettir. Kan ve irfanla kurduğumuz Cumhuriyet sayesindedir ki, Bugün haklı olarak büyük bir Millet ve Devlet olmanın gururunu yaşıyoruz. Milletimiz Cumhuriyet sayesinde devletin tek ve gerçek sahibi olduğunu, hâkimiyetin Kayıtsız Şartsız milletin olduğunun bilincindedir.
Mustafa Kemal Atatürk bu ülkeyi ve Cumhuriyeti gençlere emanet etmiştir. Biz bütün kalbimizle gençlere güveniyor. Cumhuriyeti onların yaşatacaklarına inanıyoruz. Gençlerimiz bizim geleceğimizdir. Onlara sahip çıkmak hepimizin görevidir” dedi.

Daha sonra Hulusi Ucaçelik Anadolu Lisesinin öğrencilerinin halk oyunları ve müzik gösterileri sahnelendi. Şiir ve kompozisyon dalında girdikleri yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri Kaymakam Kasım Fikret Dayıoğlu ve Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş tarafından verildi.

Geçiş töreniyle etkinlik sona erdi.

Editör: Haber Merkezi