İki yıl önce İZKA desteğiyle başlayan Sanayi Güzelleştirme Projesi ile Selçuk Sanayi Sitesi önemli bir dönüşüm yaşadı.

Kısa adı İZKA olan İzmir Kalkınma Ajansı ile Selçuk Belediyesi arasında imzalanan protokolle, Küçük Ölçekli Sanayi Bölgelerini Geliştirme Mali Destek Programı kapsamında Efes Sanayi Sitesi’nin alt ve üst yapısının değişmesi, sanayi esnafını zora sokan su baskınlarının ortadan kaldırılması, sanayi sitesine sosyal donatı alanı kazandırılması amacıyla gerçekleştirilen projede son aşamaya gelindi. Selçuk Ticaret Odası’nın da ortağı olduğu proje Selçuk’un ekonomik hayatını canlandırma açısından büyük önem taşıyor.

Sanayiye spor kompleksi

Selçuk Belediyesi ile İZKA arasında 23 Haziran 2016 tarihinde bir protokol imzalandı. İmzalanan protokole göre Efes Sanayi Sitesi’nin alt ve üst yapısında köklü değişiklikler yapıldı. Sanayi sitesinin ulaşım ve alt yapı sorunlarının giderilmesi amacıyla hazırlanan proje kapsamında sanayi çevre yolu oluşturuldu. Site içerisinde gerek esnaf, gerekse ziyaretçiler açısından büyük önem taşıyan İki adet büfe, bay, bayan ve engelli tuvaletinin de yapımı tamamlandı. Sanayi sitesinin ihtiyacı olan bank ve çöp konteynırı alımı da yapıldı. Dört sokağa kilit ve parke taşı döşendi. Orijinal ölçülerine uygun bir tenis sahası ve yarım basketbol sahası da Efes Sanayi Sitesi için önemli kazanımlar arasında yer alıyor.  Ayrıca turnuvalar için de 150 kişilik portatif tribün kuruldu. Ayrıca spor tesislerinin dış kısmına spor aletleri konuldu.

Sanayi sitesinin girişine ve diğer üç bölgeye bir giriş tagı ve iki adet totem yapıldı. Giriş tagının sağ ve sol yanında bulunan 1150 metrekarelik yeşil alanın peyzaj düzenlemesi ve taş duvar yapıldı. Tüm bunların yanı sıra sanayideki tenis kortlarının arka yüzüne sanayi tanıtım tabelası yapılacak.

 Selçuk Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nün projelendirip ihale ettiği projeye İZKA tarafından %75 oranında finansal destek sunuldu.  Projenin % 25’i ise Selçuk Belediyesi öz kaynaklarıyla gerçekleştirildi.

Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, Efes Sanayi Sitesi’nde yapılan çalışmaları yerinde inceleyerek; “İZKA ile gerçekleştirmiş olduğumuz proje kapsamında sanayi sitemizde önemli değişiklikler yapıldı; eksiklikler giderildi. Bu proje ile sanayi esnafımızın sorunlarına önemli çözümler sunuldu” dedi.

Editör: Haber Merkezi