HABER: NAZİF HARUPÇU - GAMZE ONAN


Türkiye Motosiklet Federasyonu, Türkiye Motosiklet pist şampiyonasının 3. ayak yarışı 23-24 Mayıs tarihleri arasında İzmir Park Ülkü Yarış Pist'inde gerçekleşti. 80'den fazla sporcunun katılımıyla gerçekleşen yarışta kupalar sahiplerini buldu.

İzmir'de yapılan yarışlarda VLM Akü sponsorluğunda Ödemiş'ten Abdullah Eker 600 cc C grubunda Türkiye şampiyonu oldu.

Üçüncü ayak yarışında dereceye giren isimler şöyle;
1000 A: Tolga Uprak-AKUT, Sinan Şenel-AKUT, Altuğ İnan-ÜMK
600 A: Aras Özkaçar-AKUT, Furkan Eryılmaz-AKUT, Muammer Karakaya-AKUT
1000 B: Fatih Ahi-ÜMK, Özgür Çiçek-BAMOS, Harun Akgün-BAMOS
600 B: Tolga Dede-ENDO, Serkan İşbilir-SMYRNA, Özgür Güllü-ADA
1000 C: Mehmet Genç-STMOK, Fatih Türüdü-BAMOS, Yavuz Tahmaz-PMSK
600 C: Ali Efe Yeğin-A2Teker, Abdullah Aykut Eker-A2Teker, Hakan Çorlu-KNN54
125 cc: Can Öncü-AKUT, Bahattin Sofuoğlu-KNN54, Deniz Öncü-AKUT
Bayanlar: Ayşe Aydoğan-ENDO, Halide Kübra Urgancı-TMSK, Funda Batay-ENDO TMFGP 600: Aras Özkaçar, Muammer Karakaya, Tolga Dede
TMFGP 1000: Sinan Şenel, Burak Albayrak, Fatih Ahi

Bu sene Türkiye İkinciliğini garantileyen Abdullah Eker yaptığı açıklamada, "6 ayak halinde yapılan motopist yarışlarında 3. Ayak İzmir Ülkü Pistinde yapıldı. 20 kişinin start aldığı 600 cc C grubunda sınıfında İzmir 2. si oldum" dedi.

Şuanda genel klasmanda ise Türkiye 2. si olan Abdullah Eker konuşmasını şu şekilde sürdürdü, "Sponsorlar konusunda Ödemiş Belediyesi ile bir görüşmemiz oldu. Çarşamba günü encümene çıkacak destek bekliyoruz. VLM akü bizden desteklerini esirgemiyor, elimizden tutuyor. Teşekkür ederiz" diye ifade etti.

Yine Motopist yarışlarında yarışan Abisi Aytuğ Eker ise, 6 kişinin start aldığı 600 cc B grubunda 4.oldu. TMF-CP şampiyonasına gitmeye hak kazandı fakat talihsiz bir düşüş yaşadı.

Eker, "Uluslararası yarışlara çıkmak için desteğe ihtiyaç var. Burada katıldığımız yarışlarda kendi sponsorlarımızın bayraklarını dalgalandırıyoruz. Ama yurtdışında ay yıldızı dalgalandırmak başka bir gurur verici durum. Şimdiden buna hazırlık yapıyorum" diye ifade etti.

4. ayak 27-28 Haziran’da İzmir Ülkü Pisti’nde yapılacak. 

Editör: Haber Merkezi